fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Psihoterapia: Primul pas spre dezvoltarea personala

psihoterapia

Odata cu trecerea anilor, realizam ca viata este plina de aventuri, lectii si mister. Unele dintre aceste momente sunt incarcate de bucurie, in timp ce altele ne provoaca si ne imping la limita. Cu toate acestea, cheia sta in intelegerea propriei persoane. Aici intervine cuvantul magic: psihoterapie, adica busola care te va ghida spre autocunoastere si dezvoltare personala. 

Te invitam sa ni te alaturi in aceasta calatorie si sa intelegi mai multe despre psihoterapie, parcurgand informatiile de mai jos, din care poti afla:

  1. Cum contribuie sedintele de psihoterapie la autocunoastere.
  2. Cum ajuta psihoterapia prin hipnoza in procesul de cunoastere de sine.
  3. De ce ne temem de psihoterapie.
  4. Beneficiile psihoterapiei pe termen lung.
  5. Cat de important este cu cine faci psihoterapie.

Cum contribuie sedintele de psihoterapie la autocunoastere?

Imagineaza-ti ca esti intr-o padure densa, cautand o cale de iesire. Ai o harta in mana, dar nu stii cum sa o citesti. Acesta este sentimentul multora dintre noi in anumite etape ale vietii. Ei bine, psihoterapiei i se poate atribui rolul de busola in aceasta metafora.

Pe parcursul sedintelor de psihoterapie, descoperi ca acea padure densa reprezinta, de fapt, gandurile, emotiile si convingerile tale adanc inradacinate. Fiecare discutie cu un psihoterapeut te ajuta sa interpretezi harta propriei tale minti, sa intelegi de unde provin anumite sentimente si sa identifici directia in care vrei sa mergi.

Psihoterapie prin hipnoza pentru cunoasterea de sine

Pentru cei care vor sa incerce o forma mai profunda de terapie, exista si tehnici mai complexe, precum psihoterapie prin hipnoza. Aceasta abordare iti permite sa accesezi parti ale mintii tale care sunt adesea ascunse sau inaccesibile in starea constienta. Este ca si cum ai avea cheia catre o camera secreta din mintea ta, unde se pastreaza amintirile, sentimentele si experientele care modeleaza cine esti.

psihoterapia prin hipnoza 

De ce ne temem de psihoterapie?

Multi oameni au convingeri gresite sau prejudecati legate de procesul psihoterapiei. Fie ca este din cauza a ceea ce au auzit, fie datorita lipsei de informatie, aceste preconceptii pot sta in calea vindecarii si dezvoltarii.

Exista ideea ca daca apelezi la un psihoterapeut, inseamna ca esti nebun sau slab. In realitate, a recunoaste ca ai nevoie de ajutor si a face acel prim pas reprezinta un act de curaj. Psihoterapia este benefica pentru toata lumea, atat pentru cei care au traume de vindecat, cat si pentru cei care doresc sa se dezvolte, iar daca simti ca ai putea beneficia de avantajele psihoterapiei nu ar trebui sa te lasi descurajat de stigmele sociale.

Beneficiile psihoterapiei pe termen lung

In timp ce unele persoane apeleaza la psihoterapie pentru a rezolva o problema imediata sau o criza, beneficiile acesteia pot fi resimtite pe termen lung. Procesul de psihoterapie nu doar ca te ajuta sa treci peste momentele dificile, dar te inzestreaza si cu unelte si resurse pe care le poti folosi de-a lungul intregii vieti.

Din sedintele de psihoterapie, vei invata cum sa faci fata stresului, cum sa comunici mai eficient si cum sa stabilesti granite sanatoase in relatiile tale. In plus, vei avea o mai buna intelegere asupra propriei persoane, ceea ce te va ajuta sa iei decizii constiente si sa-ti construiesti o viata mai armonioasa.

Cat de important este cu cine faci psihoterapie?

Asa cum am mentionat anterior, psihoterapia ne poate ghida in calatoria autocunoasterii si dezvoltarii personale. Insa, multe persoane se simt inhibate sau speriate de aceasta calatorie in interior. Este normal. Confruntarea cu sinele poate fi infricosatoare. Dar, la fel ca orice calatorie, si aceasta se poate parcurge mult mai usor cu cineva de incredere alaturi. In acest caz, psihoterapeutul tau.

Am auzit adesea oamenii spunand ca au incercat psihoterapia si nu a functionat pentru ei. Dar alegerea unui psihoterapeut este precum alegerea unui partener de calatorie. Trebuie sa aveti chimie, sa va intelegeti si sa lucrati impreuna.

Un psihoterapeut bun te va asculta fara sa judece, te va ghida spre a intelege singur anumite aspecte ale propriei tale persoane si te va sustine in parcursul tau de autocunoastere. Decizia de a lucra cu un anumit psihoterapeut ar trebui sa fie bazata pe incredere si confort.

Asa cum un navigator se foloseste de busola pentru a se orienta pe mare, la fel poti folosi si tu psihoterapia ca pe o busola pentru suflet. Este momentul sa incepi calatoria! Contacteaza-ne pentru a face primul pas spre o noua versiune a ta. In clinicile Living Psychology vei gasi un spatiu in care poti fi sincer, vulnerabil si, in cele din urma, liber sa te descoperi cu adevarat.

Articole recente

testare psihologică
Sfaturi testare psihologică: Cum te pregătești pentru evaluarea integrativă?
26/11/2024
terapia comportamentală
Transformările pozitive atrase de terapia comportamentală în sănătatea mintală
26/11/2024
brain mapping
Brain mapping: Instrumentul viitorului pentru diagnostic și tratament personalizat
30/10/2024
psiholog Bucuresti
Cum te poate ajuta consilierea psihologică să depășești momentele dificile din viață?
30/10/2024
psihoterapia copiilor
Psihoterapia copiilor: Cum funcționează terapia cognitiv-comportamentală individuală?
30/09/2024
evaluarea psihologica angajare
Ședințele de evaluare psihologică: Esențiale în procesul de angajare?
30/09/2024
psihoterapia comportamentala
Psihoterapia comportamentală pentru copii și adolescenți. Când să ceri ajutor?
30/08/2024
Cum se desfășoară evaluările psihologice la copii?
30/08/2024
brainmapping
4 Beneficii brainmaping pe care tinzi sa le ignori
31/07/2024
psiholog copii
Rolul pe care îl are psihologul în dezvoltarea copilului
31/07/2024
fobiile
Tratează-ți fobiile cu ajutorul realității virtuale!
28/06/2024
retreat la munte
Retreat: Bucuria vieţii şi prosperitatea
28/06/2024
Am picat testul psihologic: Sfaturi despre ce trebuie să faci în continuare
04/06/2024
psiholog copii
Când e nevoie să mergi la un psiholog copii București?
04/06/2024
psiholog copii
Consiliere psihologică pentru copii – Când și de ce se recomandă?
30/04/2024
testare psihologică
Testarea psihologică, o condiție de acces la angajare
30/04/2024
terapie de cuplu online
Funcționează terapia de cuplu cu psihologul online?
15/03/2024
evaluare psihologica
De ce să eviți să îți faci singur evaluarea psihologică? Pericolele testelor de pe internet
01/03/2024