fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Psihoterapie

“Cum mă simt? De ce reacționez în felul acesta? Este oare bine cum procedez? Sunt cine vreau să fiu? Parcă nu mă recunosc!”

Suntem oameni și uneori asta ne mănâncă tot timpul. Pe cât de banal sună, pe atât de complicat este. Ne confruntăm cu tot felul de provocări și este perfect normal să nu reușim să le facem față tuturor. Suntem unici. Avem nevoi diferite. Însă, nu suntem singuri.

Poate este vorba de un job stresant, de o situație personală, ori doar vrem să ne înțelegem sau să ne îmbunătățim. Uneori ne simțim copleșiți de sentimente sau de gândurile care ne străbat neîncetat mintea, însă pentru fiecare dificultate pe care o întâmpinăm există o modalitate de abordare care să ne ajute. Paleta de culori a vieții arată diferit pentru noi toți, dar uneori ne plafonăm și parcă totul e doar alb și negru. Împreună,  ne redescoperim și ne reinventam, învățăm să ne jucăm din nou cu toate culorile vieții, pentru a ne putea bucura cu adevărat de ea.

De aceea, astăzi echipa noastră de specialiști este aici pentru tine. Vrem să parcurgem împreună drumul pavat cu experiențe al vieții și să te ajutăm să depășești dificultățile cu care te confrunți, să iți găsești calea, echilibrul și libertatea.

Cum putem face asta?

Prin terapie.

Mai exact, psihoterapie și hipnoterapie. Nu mai reprezintă un subiect taboo de foarte mult timp și nici nu ar fi trebuit să fie. Sănătatea mintală a fiecăruia dintre noi este la fel de importantă ca cea fizică. Uneori, și sufletul doare.

Îți vom povesti în continuare despre fiecare tip de terapie, ca să poți lua o decizie bazată pe ce consideri că ți de potrivește.

Ce este și la ce ajută psihoterapia?

Cel mai ușor să descriem psihoterapia este dacă o definim pentru tine ca “terapia prin vorbire”. Atât eu, cât și colegii mei suntem aici să te ascultăm, să te înțelegem și să te ajutăm să conștientizezi care sunt factorii care îți determină stările, într-un mediu sigur, unde poți discuta despre absolut orice. Nu există probleme banale. Tot ce trebuie să facem este să învățam să ne raportăm corespunzător la situațiile pe care le întâlnim, să ne ascultăm și să ne înțelegem nevoile.

Psihoterapia este benefică daca te confrunți cu anxietate, probleme în viața de cuplu sau de familie, fobii, ori decizi să te înțelegi, să te cunoști mai bine.

Ce este și la ce ajută hipnoterapia?

Hipnoza este un instrument folosit eficient în psihoterapie, în mod științific, care ne ajută să identificăm mai eficient cauzele problemelor cu care ne confruntam, întrucât avem acces direct la subconștient, la rădăcina problemei.  Într-un mediu sigur și adecvat, hipnoza are la bază o stare de relaxare, unde atenția noastră este focalizată asupra unui singur obiect, concentrarea pe stimulii externi fiind mai scăzută.

Împreună, pornim într-o călătorie unde vei fi ghidat astfel încât să răspunzi la sugestii care aduc un aport pozitiv la modificarea unor experiențe subiective.

Deși s-au conturat diverse mituri în jurul acestui subiect, prin hipnoza:

  • Nu vei spune secrete pe care nu vrei să le împărtășești.
  • Nu vei face nimic din ceea ce nu îți dorești sau nu ai face în mod obișnuit.
  • Nu vei rămâne în acea stare.
  • Nu vei pierde auto-controlul.
  • Îți vei aminti doar cât dorești să îți amintești de pe parcursul hipnozei.
  • Poți ieși din transă în orice moment.

Hipnoterapia te poate ajuta în procesul de dezvoltare personală, întrucât facilitează călătoria de auto-cunoaștere și contribuie la creșterea auto-controlului, la creșterea stimei de sine, reduce stările de anxietate și te ajuta în gestionarea emoțiilor.

Ambele tipuri de terapii au ca scop principal îmbunătățirea calității vieții. O schimbare mică astăzi poate însemna un pas mare pe termen lung. Dacă ești dispus să faci un prim pas în această călătorie de descoperire, suntem aici să te ghidăm. Ne poți contacta oricând!

Totodată, ți-am pregătit câteva testimoniale ale unor pacienți care ne-au trecut pragul și au decis să pornim împreună în procesul de auto-cunoaștere: