fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Delia Barbu

Cine sunt eu?

Numele meu este Delia Barbu și sunt absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității București. Din drag și pasiune, îmi continui studiile de master tot în cadrul universității, unde îmi completez informațiile despre cum pot fi asistați oamenii în traumă și cum poate fi antrenată partea sănătoasă a acestora.

Pe lângă studii, îmi continui activitatea în calitate de terapeut și asistent Somatic Experiencing (în formare), psiholog clinician, consilier de dezvoltare personală, consilier vocațional și terapeut de neurofeedback. Toate aceste calități îmi permit să-mi urmez chemarea de a îmbrățișa calea “vraciului” modern și a asista omul în procesul său de autocunoaștere și de vindecare. Cred cu tărie în puterea fiecărui om de a-și depăși trecutul și a îmbrățișa o viața trăită în echilibru, liniște, armonie și simplitate.

Toate resursele se află în fiecare dintre noi, terapeutul doar pune lumină pe ce este nevăzut. Astfel, mă dedic cu prezență spre a te ghida în procesul de reîntregire cu tine însuți, cu resursele tale, cu acele părți din tine care au nevoie de recunoaștere. Din practica personală, am ajuns la concluzia că poate unul dintre cele mai neglijate sisteme din corpul nostru este sistemul nervos. Cu o putere fantastică de restructurare și vindecare, din păcate, de multe ori, această capacitate de a reveni la starea inițială de echilibru este împiedicată de cantitățile de stres, mecanisme de apărare nefinalizate, resurse nefolosite. Starea de bine începe cu un sistem nervos sănătos și echilibrat prin crearea de spațiu nervos pentru ca organismul să-și facă treaba la care se pricepe cel mai bine: autoreglarea!

Dacă ar fi să dau o îndrumare, aceasta ar fi: încetinește ritmul, ascultă ciripitul păsărilor sau sunetul liniștii care te înconjoară și lasă starea de relaxare, de bine, de siguranță, de aici și acum să-ți fie ancoră. Atunci când sunt în afara cabinetului și al biroului, îmi place să-mi las calea deschisă spre exprimare prin: dans, pictură, hiking, gătit și nutriție, citit, scris și citit. Mă îmbogățesc fiind și mă umplu cu viață trăind-o!