fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Beautiful Aging Therapy/ Terapie anti-aging

Ce reprezinta varsta si, mai ales, ce reprezinta varsta a treia sau a patra pentru tine? Te-ai gandit cum ai vrea sa imbatranesti? Vezi batranetea “urata”si “grea”?  

In Romania, din pacate, parintii nostri au trait si traiesc cu credinta ca odata ajunsi la o varsta nu se mai pot bucura, nu mai au ce astepta, sunt sortiti.

Batranetea este doar o alta etapa

Batranetea poate sa nu fie “urata”, nici “grea”, daca realizam ca fiecare varsta are bucuriile si provocarile ei. Ceea ce o face grea sunt credinte inradacinate si insusi modul in care o intampinam.

Programul anti- aging – o formula de infrumusetare dinspre interior

 

E important sa intelegem ca, asa cum de-a lungul vietii urmam rutina de igiena si infrumusetare a corpului, la fel de important este sa urmam o aliniere a gandurilor, emotiilor si trairilor noastre. Pana la urma, cu toti stim, “frumusetea vine din interior”. Chiar mai mult, sanatatea fizica este profund influentata de echilibrul psihic.

Programul Beautiful Aging Therapy – pentru orice varsta

Acest program l-am creat pentru persoane de toate varstele, incepand chiar de la 30 ani. Este, daca vreti, un program de infrumusetare dinspre interior spre exterior. Este un “spa” pentru suflet, un detox al gandurilor si credintelor toxice.  Veti fi uimiti cum acest program se reflecta inclusiv asupra frumusetii fizice. Acesta pentru ca frumusetea si bucuria exista la orice varsta si fiecare etapa a vietii are frumusetea ei.

Ce este BAT – Beautiful Aging Therapy?

BAT este un program ce are ca scop echilibrarea organismului, eliminarea blocajelor, a stresului, a oricaror credinte ce ne limiteaza accesul la resursele noastre, la tinerete si la o viziune diferita asupra vietii.

BAT este o combinatie de exercitiu fizic si mental ce duce la obtinerea unui corp sanatos si a unui psihic echilibrat.

 

Cui ii este destinat?

BAT este un program destinat oricui doreste sa se bucure de viata in toata complexitatea si frumusetea ei, sa traiasca liber si sanatos, in echilibru si pace interioara.

Este un mod de viata, un fel de a fi, de a exista, de cunoastere profunda a fiintei umane.

Echilibrul este esenta Beautiful Aging Therapy – BAT-

Echilibrul este cheia intregului program. La baza longevitatii se afla echilibrul. exista multe momente in viata cand unul sau altul dintre straturile de existenta ale omului devine prioritar- uneori suntem poate mai focusati pe aspectul fizic, alteori poate pe cel spiritual, si asta este in regula…pentru un timp. Dupa o perioada insa, este necesar sa aplicam strategiile de reechilibrare, deoarece doar atunci intregul organism se afla in limitele existentei ideale.

De ce meditatie – minfulness?

 

In ultimii ani s-au facut numeroase cercetari cu privire la influenta meditatiei asupra organismului iar descoperirile sunt extraordinare. Persoanele care mediteaza traiesc mai mult, arata mult mai tinere, nivelul stresului este mult diminuat ( indiferent de mediul unde traiesc sau lucreaza), sistemul imunitar este imbunatatit, colesterolul si tensiunea arteriala se regleaza etc.

Beneficiile meditatiei sunt numeroase si recunoscute pe plan mondial. Iar tot ce trebuie sa facem este sa stam linistiti, cu ochii inchisi, timp de minim 10 minute pe zi. Apoi, dupa ce ne vom fi obisnuit cu aceasta, vom putea invata si alte tehnici putin mai laborioase de meditatie- exercitii de vizualizare a trupului si de modificare a lui, exercitii de energizare, de calmare, de transformare.  

De ce Yoga?

Deoarece yoga este mai mult decat streching sau exercitiu fizic. Yoga este o intreaga filosofie ce are ca scop vindecarea corpului si echilibrarea psihicului. Combinatia de exercitiu fizic cu meditatia si respiratia face ca efectele sa fie vizibile intr-un timp relativ scurt.

Practica Yoga imbunatateste flexibilitatea si mobilitatea, calmeaza corpul si mintea, ajuta la depasirea depresiei si anxietatii, ne face mai fericiti.

Ce facem?

Pornim de la o evaluare a celor 4 niveluri – fizic, mental, emotional, spiritual. In functie de rezultatul evaluarii si de stilul de viata al fiecaruia, vom adresa acele aspecte ce necesita atentie in vederea obtinerii si mentinerii echilibrului, creand un program personalizat, cu exercitii si tehnici specifice.