Vlad Tau a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” şi lucrează în prezent ca medic rezident în psihiatrie. Este format în psihoterapie cognitiv comportamentala şi business & health coaching. De asemenea, are formare şi în neuromapping.
Unul dintre motivele pentru care am urmat această carieră şi respectiv principalul motiv este încercarea de a mă înţelege şi a mă dezvolta pe mine însumi. Am înţeles în timp ca acest lucru nu se poate realiza fără să îi înţelegi pe cei din jur şi respectiv structurile şi procesele care fac omul să fie uman. Cred că un avantaj pe care îl avem în această încercare de a înţelege mai multe sunt accesul la informaţie şi la scrierile din trecut şi posibilitatea de a integra învăţăturile celor dinaintea noastră în contextul actual.
Formarea mea atât în coaching cât şi în psihoterapie îmi permite ajustarea abordării în funcţie de problemele şi de obiectivele individuale în aşa fel încât intervenţia să fie cât mai eficientă.
Cred că fiecare om are resursele necesare pentru a rezolva problemele pe care le întâmpină şi scopul meu este de deschide perspectiva clienţilor către aceste resurse şi spre metodele în care aceste resurse se pot folosi cât mai eficient pentru atingerea scopurilor propuse de către client. Cred că totul pleacă de la setul de valori şi credinţe individuale, care se dezvolta în timp şi care acţionează ca un ghid pentru comportamentele individuale. Cred că atât psihoterapia cât şi coaching-ul sunt făcute pentru a ajuta individul să îşi descopere propriile resurse şi să reuşească să folosească aceste resurse în orice problemă cu care se confruntă.
Câteva cuvinte despre valorile mele
Prețuiesc adevărul mai presus de orice. Cred cu tărie că a spune adevărul este cel mai bun pe care îl pot face (chiar și atunci când nu se simte așa) și că îmi permite să am parte de aventura vieții mele. De asemenea, cred în responsabilitatea personală și sunt un mare fan al afirmației lui Dostoevsky potrivit căreia „fiecare om este responsabil nu doar pentru ceea ce face el însuși, ci și pentru ceea ce fac toți ceilalți”. În plus, susțin contribuția personală și sunt adeptul învăţării din eșec, așa cum spunea Carl Jung: „Prostul, măscăriciul este precursorul salvatorului”.