fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Efectul Fluture – despre schimbare

despre schimbare

O mică schimbare făcută azi are efecte mari în viitor. O bătaie de aripi a unui fluture creează un tzunami în Pacific”.

Ce mică schimbare ai făcut azi? Ce poți face azi diferit?

despre schimbare

Atât de simplu și totuși atât de greu. De ce oare ne e atât de greu să (ne) schimbăm? Sau chiar să renunțăm la ceva ce știm sigur că ne face rău?

Pe scurt?- de frică.

De frică de necunoscut, de frică să nu ne fie mai rău, de teama asumării consecințelor schimbării (deși în sufletul nostru poate știm deja care sunt acestea însă ne este teamă să ne asumăm responsabilitatea).

Si de ce nu e atât de teamă de necunoscut? Deoarece pentru psihicul nostru necunoscutul este asociat cel mai adesea cu moartea. Așa cum frica de moarte se rezumă de fapt la teama de necunoscut. Dacă am ști ce urmează ( și să știm că urmează o viață mai frumoasă, cu bogăție, cu fericire necondiționată, cu iubire), oare ne-ar mai fi atât de frică să plecăm? Cu siguranță că nu.

Si totuși cum putem să aducem schimbarea în viața noastră pentru a avea o existență mai bună, mai împlinită, pentru a avea mai mult curaj de a fi ceea ce am putea fi, pentru a ne dezvălui adevărata și întreaga noastră forță internă?

Răspunsul este simplu: făcând in fiecare zi cate o schimbare mică ( sau mare, daca vrei). Azi, mâine, poimâine, până când, într-o zi, observi ca ceva este diferit, ca viața ta ia o alta turnură, că încep deodată să apară oportunități ( ce în mod sigur existau și înainte, însă pe care acum ești pregătit sa le vezi si să le urmezi.

Îți propun așadar să te  gândești ( și apoi să pui in practică răspunsul) la aceste două întrebări:

1. Ce mică schimbare ai făcut azi?

2. Ce mică schimbare poți face azi?

SUCCES!