fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Timpul potrivit

„Aștept timpul potrivit să îi scriu, să sun‟, „nu am curaj acum, nu e momentul‟ sau… „ne potrivim, dar nu ne-am cunoscut la timpul potrivit, pentru că eu acum trec prin situația X‟.
În realitate fiecare persoană care vine în viața noastră vine la momentul potrivit, mai ales când trecem prin situații dificile. Poate ele nu arată ca persoanele pe care ni le dorim, însă poate sunt persoanele de care avem nevoie. 

clock-3222267_1280

Care este diferența între ceea ce ne dorim și ce avem nevoie? Păi… poate ne-am dori un partener de cuplu, un prieten/ o prietenă sau o persoană apropiată să ne fie alături în acele momente, însă un străin, o rudă sau o altă persoană intră în viața noastră atunci și ne oferă poate ceea ce nu ne-ar fi putut oferi persoanele pe care ni le doream. De cele mai multe ori Universul ne trimite ceea ce știe că avem nevoie, doar că noi, uneori permitem sau sau nu permitem ca ceea ce ne trimite să între în viața noastră, fie chiar și pentru o perioadă foarte scurtă de timp.
Deschiderea de a primi și a accepta ceea ce primim în viață, chiar dacă vorbim despre lucruri plăcute sau mai puțin plăcute, aduce cu ea liniște. Liniștea de după furtună, în care după ce consumăm emoțiile la aflarea unei vești (și trecerea prin cele 5 etape ale pierderii și suferinței precum negare, furie, negociere, depresie și acceptare), știm că lucrurile bune și rele trec… și că ceea ce contează este semnificația pe care noi o oferim lucrurilor, mai mult decât ceea ce ni se întâmplă.