fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Adevărata putere constă în curajul de a fi vulnerabil…

puterea vulnerabilitatii

Aud tot mai des în cabinet femei și bărbați care își doresc să aibă putere, să nu își mai dea voie vreodată să fie vulnerabili, ridică atât de multe ziduri și pun atât de multe măști care ating „perfecțiunea„ în relații și mai ales în relațiile de cuplu. Devin persoane reci, greu de atins, ridică tonul în conversație, jignesc, pedepsesc, dorind să aibă cât mai mult controlul asupra celorlalți.

puterea vulnerabilitatii

Puterea în cazul femeilor constă în feminitate, în capacitatea de a întâmpina cu blândețe, căldură atunci când ascultă, iubire în cuvinte, răbdare și multe altele.
În cazul bărbaților, cea mai mare putere constă în curajul de a fi vulnerabil și înțelepciunea de a alege persoana care să-i îmbrățișeze sufletul cu sinceritate, blândețe, căldură, înțelegere… feminitate. Dar pentru acest lucru este nevoie de curaj și asumare, deoarece în orice relație apar frici precum frica de a nu suferi din nou, de a nu fi părăsit, de a nu fi suficient de bun etc. Când nu ne dăm voie să simțim din cauza fricilor, murim puțin câte puțin.
Vulnerabilitatea aduce cu ea sinceritate, consolidare și creștere. Ea unește… nu egoismul, critica, indiferența sau răutatea.

Dați-vă voie să fiți… să iubiți!