fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Ce putem descoperi prin brain mapping și care sunt beneficiile acestei metode?

brain mapping

Brain mapping: primul pas pentru un plan eficient de terapie

Brain mapping-ul constă în utilizarea tehnologiei non-invazive pentru a scana și cartografia activitatea electrică din creier. Instrumentele utilizate în realizarea unui brain map pot studia structura creierului sau funcționarea sa generală prin examinarea configurației sale fizice sau prin măsurarea activității electrice și a locului în care aceasta se întâmplă în țesutul cerebral.

Brain mapping-ul este un instrument foarte util pentru terapeuții și psihologii care doresc să înțeleagă modul în care funcționează creierul unui pacient la un nivel precis. Aceste informații, la rândul lor, permit dezvoltarea unor planuri de tratament personalizate și eficiente pentru afecțiuni precum dependențele, tulburările psihice și multe altele.

De ce includem brain mapping în procesul de terapie?

Există mai multe motive pentru care recomandăm cartografierea creierului înainte de a stabili protocolul de tratament. Iată care sunt cele mai importante.

Brain mapping-ul ne ajută să determinăm ce zone ale creierului au fost afectate de anumite evenimente

Amintirile pot fi cartografiate sau detectate prin brain mapping. Prin aceste tehnici, creierul poate fi studiat pentru a detecta unde sunt stocate anumite amintiri, cum percepe creierul diferite amintiri și ce efect au aceste amintiri asupra altor procese neurologice.

Brain mapping-ul ne ajută să detectăm timpuriu efectele înaintării în vârstă

Cartografierea creierului poate fi utilizată pentru a detecta efectele îmbătrânirii asupra minții, fie din punct de vedere structural, fie funcțional, precum și pentru a detecta modul în care medicamentele sau alte substanțe pot induce îmbătrânirea prematură a țesutului cerebral.

Brain mapping-ul ne ajută să determinăm moduri în care îți poți îmbunătăți memoria

Psihologii pot folosi brain mapping pentru a determina modul în care un client învață și care sunt zonele din creier în care stochează informațiile învățate. De asemenea, un brain map poate fi folosit pentru a detecta dacă există impedimente de învățare cauzate de afecțiuni neurologice precum dependențele, inflexibilitatea cognitivă și altele.

Brain mapping-ul și neurofeedback-ul ne ajută să analizăm activitatea undelor cerebrale

Tehnicile și terapiile de cartografiere a creierului implică analiza celor cinci tipuri principale de unde cerebrale. Undele cerebrale pot fi analizate pentru o mai bună înțelegere a nevoilor clienților sau a tiparelor de gândire și pentru a dezvolta planuri de tratament eficiente. Există 5 tipuri principale de unde cerebrale:

  • Undele alfa, care sunt produse atunci când mintea este alertă și conștientă, dar încă relativ relaxată.
  • Undele beta, care sunt produse atunci când creierul este alert și treaz.
  • Undele gamma, create atunci când un individ încearcă să rezolve o problemă sau trebuie să se concentreze intens asupra unei sarcini specifice.
  • Undele delta, care apar în principal în timpul somnului profund.
  • Undele theta, care apar în timpul ciclurilor rem ale somnului sau în momente de relaxare intensă, cum ar fi în timpul stării de meditație.

Cartografierea creierului este extrem de utilă pentru a descoperi originile și pentru a recomanda potențiale tratamente pentru o varietate de tulburări emoționale și cognitive. Prin monitorizarea activității electrice a creierului putem determina originile sau tiparele de gândire care stau la baza afecțiunilor emoționale, inclusiv a dependenței. De asemenea, un brain map poate ajuta psihologii să găsească cauzele profunde ale tulburărilor cognitive, cum ar fi depresia, anxietatea, pierderea memoriei și altele. 

Brain mapping și terapie neurofeedback la Living Psychology

Cartografierea creierului este foarte benefică pentru clienții noștri, mai ales atunci când vine vorba de tratarea tulburărilor cognitive. 

În cadrul clinicilor Living Psychology folosim brain mapping-ul în tandem cu terapia neurofeedback. Prin terapia neurofeedback, clienții lucrează alături de terapeutul lor pentru a-și antrena creierul să renunțe la obiceiurile sau la tiparele de gândire nesănătoase. În acest sens, un brain mapping realizat înainte de a începe neurofeedback-ul oferă o cale directă de a înțelege mintea cuiva la un nivel extrem de profund.

La Living Psychology suntem specializați în terapia neurofeedback, care este utilă pentru tratarea minții, mai ales în cazul adulților sau copiilor care doresc să evite un tratament medicamentos. Tratamentele ușoare, non-invazive, precum terapia neurofeedback, pot îmbunătăți fără durere și efecte adverse starea de sănătate mintală și perspectiva asupra vieții.

Programează o consultație în cadrul clinicilor Living Psychology astăzi și află cum te putem ajuta!