fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Despre doza zilnica de fericire

despre fericire- psihoterapeut Aida Ivan

Despre doza zilnica de fericire

Ganduri despre fericire

Some people chase happiness; others choose happiness.- Robert Holden

Ce este fericirea…in general sau poate doar pentru tine? Cine stie sa ridice mana! ☺

Copiii poate ca v-ar da niste raspunsuri interesante tocmai pentru ca le vin direct din inima, fara cenzura, fara intelectualizare.

despre fericire- psihoterapeut Aida Ivan

Poate ca nu avem o definitie clara a fericirii, dar sigur putem fi de acord ca fericirea este o stare interioara, un fel de bucurie de a trai, de a fiinta, de a exista. Putem fi fericiti permanent? Nu stiu… tu stii?

Deci, tu ce fel de om esti? Cel care alearga dupa fericire sau cel care o alege?

Pentru ca daca esti cel care alearga dupa ea…s-ar putea sa nu o prinzi niciodata. Dar daca esti cel care o alege, atunci ai toate sansele sa o traiesti.

Alege fericirea si traieste-o. Nu o mai cauta. Cum sa faci asta? Traind-o ACUM. Alegand sa o traiesti ACUM. Nu maine, nu cand si daca vei intalni iubirea vietii tale, nu cand vei iesi la pensie si vei putea calatori ( daca muncesti prea mult acum, s-ar putea ca atunci cand vei iesi la pensie sa fi prea obosit si poate prea bolnav ca sa mai poti calatori), nu daca vei avea mai multi bani, o casa mai mare, o masina mai scumpa etc etc.. ai prins idea.

Cauta fericirea acum. Aici si acum. In clipa asta.

Opreste-te din cee ace faci si observa: ce iti place in viata acum? Indiferent de cat de mare ar fi drama existentiala prin care treci sunt sigura ca trebuie sa fie ceva, un lucru cat de mic, un zambet din partea cuiva, un apus frumos, o cafea buna care sa te bucure.

Fericirea vine din acceptarea vietii, din primirea tuturor darurilor ei. Iar daca intr-o zi viata poate ti se  va parea mai zgarcita in cadouri, ofera-ti o clipa de meditatie si gaseste acel ceva ce face diferenta.