fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Despre dezamagiri

cabinet psihologic Bucuresti - Aida Ivan

Despre dezamagiri

De cate ori nu te-ai simtit dezamagit? Dezamagit de ceilalti, de tine insuti…

De ce apare dezamagirea? Te-ai gandit vreodata ca ea este legata de asteptari? Iar asteptarile, sunt ele oare realiste? Si ce inseamna asteptari realiste?

A ne astepta ca cineva sa se poarte intr-un fel sau ca ceva sa se intampla intr-un fel este complet nerealist. De ce? Pentru ca ele nu sunt altceva decat proiectii ale nevoilor sau dorintelor noastre.

cabinet psihologic Bucuresti - Aida Ivan

Putem trai fara asteptari? Desigur. Cum? Simplu: ramanand curiosi si acceptand. Acceptand viata in intregul ei, oamenii- asa cum sunt.

In clipa in care acceptam ca orice se poate intampla, ca nu avem drepturi asupra vietii si deciziilor altcuiva, ca totul are un sens si ca trebuie doar sa fim atenti ca s ail descoperim, ca avem posibilitatea sa decidem asupra a cee ace ne face bine sau nu.

Provocarea mea pentru voi este:

  • alegeti o intalnire, un eveniment ce urmeaza sa se intample si duceti-va acolo fara sa va imaginati nimic, fara sa va faceti planuri, ganduri, ipoteze despre cum ar putea sa fie. Duceti-va acolo cu inima si cu mintea deschise. Deschise la nou, la neprevazut, la necunoscut.