fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Hipnoza si imunitatea

auto hipnoza si imunitatea

Ma uit in jurul meu zilele acestea si nu pot sa nu observ cum panica se instaleaza chiar si in sufletele celor mai rationali si mai calmi oameni. Si e normal sa fie asa. Singura problema este ca panica, in sine, nu foloseste la nimic. Din contra, ea activeaza sistemul simpatic ( prin cresterea nivelului de stres), facand ca intreg sistemul imunitar al organismului sa sufere si sa nu isi mai faca treaba atat de bine.

Asadar, ce putem face pentru a intari si a mentine sistemul imunitar la cote optime? 

auto hipnoza si imunitatea

Sigur ca alimentatia este importanta. La fel si sportul. Insa, un alt aspect la fel de important, de care uitam de multe ori, este mintea, ca stare de spirit dar si ca mod de a o folosi pentru intarirea organismului.

Asa cum multi sportivi fac exercitii de vizualizare ca parte integranta a antrenamentului lor, la fel putem folosi si noi, toti ceilalti, aceasta resursa extraordinara pe care o avem disponibila in totalitate si pe care o folosim atat de putin, din pacate- mintea noastra. 

De ce hipnoza

Pentru ca prin hipnoza accesam mintea inconstienta cu tot ce are ea mai bun, cu informatiile ei subtile dar atat de folositoare, cu actele ei involuntare. Putem noi oare sa ne intarim sistemul imunitar prin hipnoza? Sigur ca da. Asa cum putem sa ne calmam, modificand practic chimia creierului, asa cum putem sa cream sau sa modificam o amintire pentru a o putea integra sau pentru a ne putea schimba perceptia asupra ei, asa cum, in stari de transa profunda, ne putem vindeca organismul, tot asa putem sa ne folosim mintea pentru a depasi panica sau pentru a o lasa sa acceseze acele resurse, doar de ea stiute, pentru a stimula sistemul imunitar.

Sunt oameni ce fac aceste lucruri cu usurinta. Copiii sunt minunati deoarece ei traiesc in lumea imaginatiei mult mai mult decat o facem noi, adultii. Ei isi pot imagina orice vor ei. 

Pentru altii, insa, nu este chiar atat de usor. Iar hipnoza te poate ajuta foarte mult. 

O transa pe care o poate face oricine este un exercitiu de vizualizare. Puteti incepe prin a va relaxa, a va aseza intr-o pozitie in care sa va simtiti bine, intinsi sau sezand, cu bratele si picioare relaxate pe langa corp. Respirati adanc de cateva ori, apoi puteti inspira profund timp de 4 timpi ( 1-2-3-4), va tineti respiratia timp de inca 4 timpi, apoi expirati in 8 timpi ( numarand 1-2-3-4-5-6-7-8), apoi, dupa ce tot aerul a iesit, va opriti din nou respiratia pentru 4 timpi. Puteti face acest exercitiu de 2-3 ori. Veti sesiza ca o stare placuta de liniste si relaxare se va instala in corpul vostru, iar mintea deodata va deveni mai linistita, mai tacuta.

Exercitiu  de Auto-hipnoza pentru imunitate

Imaginati-va apoi cum un suvoi puternic de lumina alba fosforescenta, stralucitoare va patrunde prin varful capului, inundandu-va fiecare celula, fiecare fibra, fiecare gand. Lumina vindecatoare stralucitoare trece de sus in jos si de jos in sus prin intreg corpul si mintea voastra, stimuland toate celulele voastre pentru a se intari, a se vindeca si a se fortifica. Cu o forta extraordinara puteti simti cum intregul vostru organism devine puternic, curat si linistit. Puteti simti energia si forta luminii vindecatoare ce va parcurge fiecare celula, fiecare fibra, fiecare gand.

Ramaneti in aceasta stare, bucurati-va de ea atat cat simtiti ca aveti nevoie iar atunci cand sunteti gata, puteti deschide ochii usor, miscandu-va degetele, bratele, trupul si revenind usor la starea obisnuita de veghe.

Puteti repeta exercitiul de cateva ori pe zi, mai ales seara, inainte de a va culca si dimineata, inainte de a va trezi complet. Creierul este atunci mult mai receptiv la sugestiile date.

Va doresc sanatate multa si liniste!

 

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.