fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Despre efectele pozitive ale izolarii

avantajele izolarii

In aceste zile, cand suntem nevoiti sa stam acasa, multi dintre noi se  simt nu doar speriati sau chiar panicati, dar si singuri, plictisiti, fara rost. 

Insa as vrea sa va puneti urmatoarea intrebare: cand ati avut o vacanta neasteptata in care sa va puteti bucura de prezenta iubitului/iubitei, a copiilor, a parintilor sau poate doar a propriei persoane, de liniste, de aer curat ( chiar si in Bucuresti)? 

Izolarea ne poate apropia unii de altii

avantajele izolarii

Izolarea aceasta nu este chiar atat de rea daca suntem sanatosi. Putem face ca fiecare zi petrecuta acasa sa ne aduca niste daruri minunate, sa ne apropie unii de altii sau de noi insine, sa ne dezvaluie fatete nestiute ale personalitatii noastre sau ale celorlalti, sa descoperim o carte buna, un film sau poate o piesa muzicala care sa ne incante sufletul. 

 

E un prilej sa reluam legaturi intrerupte

Ne putem de asemenea aminti de alte persoane dragi si le putem contacta, putem reface legaturi demult uitate sau ne putem lua la revedere de la altele. 

Indiferent ce se va intampla la sfarsitul acestei perioade, traind cu adevarat fiecare zi si beficiind de  linistea poate usor stranie dar atat de placuta a orasului, vom fi cu adevarat pregatiti pentru orice.  

Putem sa aflam cine suntem azi

Daca suntem singuri, putem lua o pauza de la cine credeam ca suntem si ne putem propune sa aflam cine suntem AZI, in clipa aceasta.

 

Putem vindeca rani vechi

 

 Sau putem vindeca rani vechi. Sau putem sa ne descoperim vocatia. Imi spunea cineva zilele trecute ca, de acum inainte, vom castiga bani doar daca vom face ceea ce suntem facuti sa facem. Asa ca, poate ar fi bine sa ne punem aceasta intrebare: fac eu oare acum ceea ce sunt facut sa fac? Este oare aceasta vocatia mea?  Daca as putea face ceva, orice, ce as face 14 ore pe zi fara sa obosesc sau sa regret? Scrieti tot ce va trece prin cap, fara sa va cenzurati. Daca va doriti sa fiti astronaut, e ok, scrieti asta. Poate ca nu veti mai putea fi astronaut, dar cu siguranta veti descoperi motivele pentru care va doriti lucrul acesta si atunci veti gasi si ceea ce este posibil sa faceti.

Iar atunci cand sunteti in cuplu…

 

Iar daca nu suntem singuri, daca suntem in cuplu, priviti-va cu atentie partenerul. Luati-l de mana, inchideti ochii si vedeti ce simtiti, in ce fel va bate inima. Iar daca inimile voastre bat la unison, inseamna ca sunteti exact acolo unde trebuie sa fiti. Daca aveti ceva de rezolvat, rezolvati. Vorbiti unul cu altul, aflati lucruri noi despre celalalt, iertati daca e cazul. Puteti sa vedeti unde se afla relatia voastra in acest moment, puteti face planuri, puteti face ” curatenie” in trecut. 

Sau cand aveti copii…

Iar daca aveti copii, bucurati-va de ei, jucati-va cu ei, invatati-i jocurile copilariei voastre, cititi impreuna cu ei ( este si o metoda foarte buna pentru a stimula iubirea pentru lectura a copiilor), vizionati filme impreuna si comentati-le, invatati-i lucruri noi, faceti concursuri si ascultati-i, aflati cine sunt ei cu adevarat acum, in afara temelor, a scolii, a activitatilor extrascolare, a petrecerilor sau a prietenilor. Cine sunt ei, ce isi doresc, ce ii bucura, ce ii intristeaza, ce ii frustreaza, care le sunt prietenii si care sunt cei care ii supara. Ajutati-i sa se cunoasca si sa va cunoasca si sa isi imbunatateasca stima de sine. sa fie mandri de cine sunt. Sa stie cine sunt. 

Asadar, eu va doresc izolare linistita si spor in toate!

Cu drag,

Aida