fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Despre seductie

despre seductie - aida ivan

Despre seductie

 

Am fost mereu curioasa sa observ cum seduc oamenii, barbati si femei in egala masura. Tu te-ai intrebat vreodata cum seduci? Sau ai invatat niste replici de seductie si le folosesti de fiecare data? Sau poate crezi ca tu nu o faci niciodata?

despre seductie - aida ivan

O greseala in seductie

Am pus des intrebarile acestea si am inteles ca oamenii fac in general o singura greseala atunci cand vine vorba despre seductie: isi fac un plan ( mai mult sau mai putin constient) si il urmeaza fara sa fie catusi de putin atenti la persoana din fata lor, de parca nu ar fi vorba despre ea. Iar aici este problema.

 

Nu seduci o persoana prin replici si retete

Pentru a seduce o persoana trebuie, in primul rand, sa ne adresam EI, nu sa recitam un set de replici invata din vreun seminar online sau din vreo carte. Uita-te in ochii celui/celei din fata ta si ai curaj sa il/o descoperi, fii atent la reactii, la privire, la miscarile subtile ale corpului si atunci vei stii. Vei stii cu siguranta daca esti pe drumul cel bun, daca este interesat/a sau nu, daca poti continua sau daca poate e mai elegant sa te retragi. Oricum ar fi, persoana respectiva se va simti respectata si apreciata, nu agresata.

greseli despre seductie - aida ivan

Credinte si retete legate de seductie

Exista tot felul de credinte legate de seductie. Si foarte multe retete, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Dar noi suntem diferiti, atat de diferiti. Experientele noastre sunt diferite, varste, momente diferite. Barbatii cred ca toate femeile sunt intr-un anumit fel, le plac aceleasi lucruri, au aceleasi interese, la fel si femeile ( de exemplu, am auzit foarte des, mai ales in ultimii ani, barbati convinsi ca tuturor femeilor le plac ”barbatii cu muschi”, la fel cum tutror barbatilor le plac femeile ”cu sanii mari”).  Nimic nu este mai gresit. Desigur ca modelele fiecarei generatii (iar televiziunea nu ajuta foarte tare aici) impun anumite credinte si anumite valori.

Ce trebuie sa faci sa seduci o persoana, pana la urma?

 

Insa, pe langa acestea, in interiorul fiecaruia dintre noi se afla un barbat sau o femeie ce isi doreste ceva numai de ei stiut, ceva ce nu se potriveste neaparat cu credintele colegilor, prietenilor, generatiei din care apartine, ceva ce are legatura cu cine sunt ei dincolo de toate acestea. Si abia acolo se afla adevarata imagine a partenerului. Iar pentru a-l seduce nu ai nevoie de un scenariu, un text invatat pe dinafara sau niste gesturi studiate in oglinda. Tot ce trebuie sa faci este sa te conectezi cu el, sa fii atent la el, sa fii acolo, prezent.

Pe aceeasi tema, relatii si terapie de cuplu:

Despre iubirea in cuplu

Terapie de cuplu