fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Despre despartiri

despre despartire - barbat femeie Aida Ivan

Despre despartiri

Cine nu a trecut vreodata printr-o despartire? Cine nu a suferit macar o data din dragoste? Cine nu a fost vreodata parasit si nu a simtit atunci ca parca timpul s-a oprit in loc, iar viata si-a pierdut brusc sensul? Cine crezi ca sufera mai mult: barbatul sau femeia?

credinte despre despartire - Aida Ivan

Sufera cineva mai mult in cazul lunei despartiri?

Cu totii am simtit disperarea, negarea, tristetea si, in final, acceptarea pierderii. Pentru ca orice despartire este o pierdere, o pierdere a unei conexiuni, a unei legaturi. Si, pentru ca suntem atat de diferiti, si reactiile noastre sunt diferite. Eu nu stiu cine sufera mai mult, cat trebuie sa suferi, cat este ”normal” sa o faci si cum sa o faci.

Fiecare o simte altfel, in functie de ce a insemnat pentru el personal legatura respectiva. Pentru unii poate ca  a insemnat suport financiar si/sau emotional, pentru altii obisnuinta, pentru altii dependenta, pentru altii motiv de mandrie ( caz in care egoul persoanei parasite va fi foarte tare afectat) etc.

E normal sa sufar dupa o despartire chiar daca a trecut timpul?

despre despartire - barbat femeie Aida Ivan

Cineva m-a intrebat: au trecut deja 6 luni, este normal sa mai sufar? Nu stiu. Eu chiar nu stiu daca este normal sau nu. Ceea ce stiu insa este ca suferi. Si hai sa vedem ce putem face. Cam asa vad eu situatiile de tipul acesta.

Cine sufera mai mult dupa o despartire?

O alta credinta pe care o aud des este aceea ca femeile sufera mai mult, ca lor le mai greu. Si aceasta este doar o credinta. Nu este nicio diferenta intre barbati si femei aici. Sufletul este asexuat. El nu este masculin sau feminin, el doar este. Si sufera. Si este normal sa fie asa.

Singura mea sugestie este : daca simtiti ca nu puteti depasi singuri durerea provocata de o despartire, in loc sa urmati metodele altora, mergeti la un psiholog, vorbiti despre asta si gasiti impreuna metoda proprie de gestionare a durerii. Este mai sigur si mai sanatos asa.

Terapie de cuplu

Despre seductie

Despre iubirea in cuplu