fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Despre nevoia de schimbare

despre schimbare

Ce-ar fi daca maine dimineata v-ati trezi si nu ati mai sti nimic despre cine sunteti? Cine ati fi? Ce meserie ati avea? Ce fel de om ati fi? Unde ati trai? Ce set de valori si principii de viata ati avea? despre schimbare

Poate ca vi se par ciudate aceste intrebari. Si mie mi s-au parut asa, dar si foarte interesante in acelasi timp. Si am inceput sa ma gandesc. Iar raspunsurile…unele dintre ele m-au surprins mult. De ce? Pentru ca am fost foarte sincera cu mine insami si a trebuit sa admit ca da, erau unele lucruri, parti ale vietii mele pe care nu le-as fi schimbat pentru nimic in lume, insa erau altele pe care le vedeam altfel, unde intrezaream, ca printr-un voal, un alt fel de viata, un alt eu.

Schimbarea exista oricum  

Calatoria schimbarii- nu e niciodata usoara, lina. Are suisuri si coborasuri, dar merg mereu inainte. Orice ar fi nu mai e la fel. Si oare noi suntem mereu la fel? Oare nu suntem intr-o permanenta schimbare, nu invatam zilnic noi si noi moduri de a ne raporta la viata, de a raspunde situatiilor de tot felul? Oare nu ne inselam amarnic vis-a-vis de altii si chiar vis-a-vis de noi insine atunci cand suntem pusi in fata unor provocari negandite pana atunci?

Inconstientul este sursa solutiilor. Ramaneti  curiosi si fiti prezenti

Fiinta umana- acest mister, ni se dezvaluie usor, usor in fiecare clipa. Iar atunci cand vedem asta, cand constientizam dezvaluirea, putem schimba daca e nevoie, putem raspunde altfel, putem gasi alta solutie, putem alege altceva. Avem aceasta putere. Conditia este, insa, de a ramane deschisi si curiosi fata de noi si fata de lume pentru a putea constientiza tot ceea ce insconstientul ne transmite. Sub forma viselor, a gesturilor, a privirilor, a deciziilor mai mari sau mai mici, inconstientul ne vorbeste in fiecare moment. Fiti atenti la el si puteti face minuni. Fiti prezenti si puteti trai o viata implinita. Teama si nelinistea vor parea indepartate. Curajul si bucuria de a trai armonios le vor inlocui. Deciziile vor fi luate cu usurinta, cu asumare si cu seninatate.

Imbratisati schimbarea si dati voie vietii sa va surprinda.

La finalul lunii septembrie dedicam un retreat special schimbarii. Va asteptam cu drag!

Retreat despre schimbare la Sarata Monteoru – Buzau