Despre frica de schimbare
Frica de schimbare imbraca atat de multe forme incat ne e foarte greu sa o observam. Este bine deghizata sub mantia sigurantei, a fericirii de moment, a iubirii, a sacrificiului, a daruirii, a altruismului sau a milei. De fapt, de cele mai multe ori, nu este vorba despre nimic din toate acestea. La baza tuturor se afla schimbarea, cu tot ce presupune ea. Iar primul ei ingredient este CURAJUL. Curajul de a ne misca, de a privi ne oglinda, de a spune “NU”, de a deranja sau chiar supara pe altii, de a ne DORI sa fim LIBERI.
“Change is like watching a bud open into a flower, level by level, layer after layer of petals. The important thing to understand is that it is one integrated idea – and the idea that a bit of change is followed by another bit of change, followed by another bit of change, until, finally, we come to a changeless state. It is necessary to understand this because we must know change as a process. Change is a process that involves events in time.” – P. Rajagopalachari, Heart to Heart, Vol. 1, p. 152
Principalul motiv pentru care oamenii nu invata din lectiile oferite de viata, nu incearca si alte variante, nu renunta la aparenta siguranta este pentru ca le este foarte frica de schimbare…
Este o vorba: “Mai bine sa iti para rau pentru ceva ce ai facut decat pentru ceva ce nu ai avut curajul sa incerci”. Frica ne tine pe loc, prizonierii unei vieti predeterminate.