fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Tratarea anxietatii prin neurofeedback

neurofeedback si anxietatea

Anxietatea este o tulburare care are la radacina o serie de factori genetici si de mediu. Aceasta tulburare nu face diferente de varsta, daca esti femeie sau barbat, copil, adult sau varstnic, daca ai un job placut sau unul stresant. Numeroasele studii efectuate asupra acestui domeniu arata ca aceasta conditie se dezvolta de cele mai multe ori in familie si ca aceasta este baza de la care porneste o stare de anxietate. Experientele traumatice din copilarie, de exemplu, pot juca un rol decisiv in instalarea anxietatii. 

anxietate 1

Cum se poate trata anxietatea prin neurofeedback? 

Acest subiect trebuie luat in serios deoarece netratarea la timp a acestei stari poate sa duca la probleme mult mai grave care au nevoie de un tratament mai complex si de mai lunga durata. In scopul tratarii eficiente a anxietatii, cea mai buna solutie este combinarea psihoterapie cu terapia neurofeedback. Aceasta din urma este un tip de terapie care are la baza reprogramarea creierului pentru a schimba modul in care raspunde la stimuli care perturba echilibrul psihic si fizic. 

Neurofeedback-ul este un tip de terapie care a inregistrat numeroase succese in ceea ce priveste reducerea anxietatii, fiind cunoscuta la ora actuala ca fiind cea mai eficienta metoda de relaxare si autocontrol. 

Expunerea prelungita la stres a unei persoane intipareste acest model in creier iar starile de anxietate se pot manifesta mai frecvent. Tocmai de aceea, prin neurofeedback poti invata cum sa iti programezi creierul astfel incat sa nu perceapa perioadele de stres prelungit ca fiind un model valabil si potrivit a fi aplicat de fiecare data cand persoana experimenteaza astfel de stari. 

Anxietatea nu trebuie lasata sa detina controlul asupra organismului tau deoarece acest lucru te poate slabi atat psihic cat si fizic. Neurofeedback-ul te ajuta sa ai o perceptie mai optimista asupra lumii din jurul tau si sa ai o gandire mai relaxata si mai pozitiva. De asemenea, prin urmarea unor sesiuni de terapie prin neurofeedback vei putea vedea mai clar ce poate sa fie schimbat in viata ta si chiar sa ai curajul sa intreprinzi masurile respective.  

Neurofeedback-ul –  terapia care te ajuta sa ai un control mai bun asupra vietii tale

De regula, episoadele de anxietate nu sunt observate din primul moment fiind adesea confundate cu stari de oboseala sau este pusa pe seama unei zi mai stresante care si asa va trece. Anxietatea devine o problema majora de abia in momentul in care starea persista si nu mai poate fi vazuta nici o cale de iesire spre a fi mai bine. 

neurofeedback si anxietatea

Neurofeedback-ul te invata cum sa ai un control mai bun asupra creierului si cum poti sa ai o stare de spirit mai buna in conditiile in care mediul din jurul tau nu este unul care sa favorizeze acest lucru. Desigur, neurofeedback-ul nu trebuie considerat ca fiind un tip de terapie magic prin care ti se rezolva toate problemele spontan. Un specialist iti va indica numarul de sedinte necesare si, in plus, este foarte importanta cooperarea ta in timpul terapiei astfel incat sa se poata obtine cele mai bune rezultate. 

Dacă simți că ai nevoie de suport, îți suntem aici prin terapie combinată cu neurofeedback. Programează o ședință în formular.

Îți răspundem cu un plan de terapie adaptat, preț și detalii.