fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Scrisoare de recunostinta pentru clientii mei

aida ivan - psiholog- psihoterapeut- coach

Azi dimineata m-am trezit cu un profund sentiment de recunostinta fata de clientii mei- nu doar cei prezenti, ci fata de toti cei care mi-au trecut pragul, atat cei care au lucrat cu mine pe termen lung, cat si cei care poate au venit doar de cateva ori sau poate chiar o singura data.

aida ivan - psiholog- psihoterapeut- coach

Poate ca te intrebi de ce am simtit asta si, mai ales, de ce sa o fac in scris (si in public)? Ei bine, da-mi voie sa iti explic. 

In primul rand, am o recunostinta profunda pentru orice om care spune STOP suferintei, care refuza sa mai simta nefericirea, inadecvarea, bullying-ul, ruptura psihica, singuratatea si lipsa profunda a sensului. Deoarece acest om va schimba nu doar o viata, pe a sa, ci va atinge toate celelalte vieti pe care le intalneste de-a lungul calatoriei vietii sale. Acest om se va putea privi altfel pe sine, deschizand parca o fereastra catre un Univers pe care inainte nici nu il intrezarea si permitand, astfel altora sa ii patrunda in viata, in gand si in suflet. Informatii noi, oameni noi, oportunitati noi, perspective noi- O VIATA NOUA= acesta este marele premiu! 

In al doilea rand, le sunt recunoscatoare pentru ca nu este usor. Sa renunti la tipare vechi, bine faurite, de gandire si simtire, sa renunti poate la legaturi, relatii, oameni nu pentru ca ar fi rai, ci doar pentru ca, in momentul respectiv, reprezinta un obstacol in calea dezvoltarii, in calea descoperirii.  Desi nu este usor, clientii mei aleg sa faca asta. Desi poate uneori vor sa renunte sau poate ca provocarea schimbarii poate fi dureroasa si necunoscuta, ei aleg sa ramana, sa revina, sa planga si sa rada, sa plece si sa se intoarca. Iar pentru aceasta le sunt recunoscatoare!

Iar in al treilea rand, ma aplec in fata curajului lor. Tocmai pentru ca nu e usor, tocmai pentru ca e necunoscut, tocmai pentru ca e diferit- e nevoie de foarte mult curaj pentru a –ti privi fricile in fata, pentru a inchide ochii in fata unui strain si a-i da voie sa scotoceasca prin sacul cu resurse, cu amintiri, cu lucruri atat de intime, cu secrete, cu iubiri spuse si nespuse, traite sau netraite, cu fantezii si cu bucurii interzise. E nevoie de mult curaj pentru a face asta. Iar eu am o stima atat de mare pentru acesti oameni, pentru travaliul lor, pentru calatoria pe care aleg sa o faca!

Va multumesc din toata inima mea pentru ca v-am cunoscut, pentru ca m-ati schimbat ca om si ca profesionist, pentru ca v-ati oprit  un moment din drum pentru a deveni si redeveni cine sunteti cu adevarat!