fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Program de mentorat pentru studenții la psihologie și psihologi la început de drum

program mentorat studenti

“Pentru mine psihologia este viață. Nu cred că există ceva care să se întâmple fără psihologie. Personal, cred că toată lumea ar trebui să cunoască domeniul, pentru că nu poți să-ți crești copilul fără psihologie, nu poți să te crești pe tine fără psihologie, nu poți să-ți crești relația de cuplu fără psihologie, nu poți să vinzi, nu poți să cumperi. Avem nevoie de psihologie în fiecare moment al vieții.“- Aida Ivan, fondatoarea clinicii de psihoterapie și neurofeedback Living Psychology.


Echipa clinicii de psihoterapie și neurofeedback Aida Ivan- Living Psychology vă invită într-un program de mentorat complex construit pe nevoile și întrebările studenților unde veți afla de la profesioniști în domeniul know-how-ul necesar pentru profesia de psiholog și psihoterapeut.

program mentorat studenti

Ce implică acest program de mentorat?

Acesta presupune peste 12 ore de lucru practic la cabinet cu psihoterapeuții facilitatori și peste 18 ore de informații structurate într-un program online pe platforma Google Classroom, pe care participanții îl pot parcurge în ritm propriu, între întâlniri.

Dacă și tu ești interesat să descoperi profesia de psiholog și psihoterapeut, aici vei învăța care sunt pașii concreți pentru a ajunge psihoterapeut, care sunt  abordările optime ale traseului academic, care este diferenta dintre psiholog și psihoterapeut, despre dificultățile care pot apărea și cum să le depășești, despre cum abordezi clienții dificili și cum să îi recunoști, cum creezi o relație terapeutică încă de la telefon, despre abordările actuale în psihoterapie și multe alte teme care să vină în ajutorul tău în cabinet.

Altfel spus, programul este conceput astfel încât să îți răspundă la următoarele întrebări:

🙋🏻‍♀️ Cum ajung să profesez?

🙋🏻‍♀️ Cum sa mă comport în mod potrivit cu clienții?

🙋🏻‍♀️ Cum îmi dau seama ce informații să le furnizez pentru a-i ajuta?

🙋🏻‍♀️ Pot refuza anumiți clienți?

🙋🏻‍♀️ Care este cea mai bună abordare a traseului academic?

🙋🏻‍♀️ Care sunt eventualele dificultăți care pot apărea și la care nu m-am gândit până acum? Și cum le gestionez?

🙋🏻‍♀️ Care sunt exemple de situații comune în terapie și cum le putem aborda? etc.

Ne propunem ca tu să te simți mai sigur pe tine, încrezător în calea pe care ți-ai ales-o, informat și entuziasmat de alegerea ta profesională. Psihologia este o profesie vie și plină de culoare, pe care, cu antrenamentul și informația potrivită, o poți face cu încredere. Cheia este cunoașterea. 


Ce obții la final de program:

 1. Informații unice, pe care nu le gasesti în nicio carte și pe care le-am adunat în cei 20 de ani de activitate;
 2. Răspunsuri la întrebările legate de activitatea ta din cabinet și practica ta privată;
 3. Acces la materiale de lucru necesare în terapie;
 4. 12 ore de activitate practica, unde aplicăm ceea ce învățăm.Cele 2 module pentru studenti la psihologie sunt  structurate astfel:

🌸 Modul 1- Fundamentele profesiei în psihologie

 • Pașii/ procesul pentru a ajunge psihoterapeut:
 • Procesul academic (facultate, cursuri, formări);
 • Procesul administrativ (deschiderea cabinetului, înscrierea în Colegiul Psihologilor din România);
 • Principalele abordări în psihoterapie;
 • Diferența dintre psiholog și psihoterapeut.

🌸 Modul 2- Ce înseamnă să fii psihoterapeut

 • Cum arată o ședință completă de psihoterapie;
 • Atitudinea psihoterapeutului;
 • Situații critice în cabinet. Care pot fi și cum să le gestionăm;
 • Clienți dificili- Tipologii de clienți și metode de lucru;
 • Situații comune în terapie și cum le putem aborda.

Programul este pentru cei care vor să investească în ei cu adevărat.

Detalii organizatorice

🕊️ Cum o să aibă loc?

Hibrid. Vei primi acces la programul structurat pe platforma Google Classroom pe care îl vei parcurge în ritmul tău. Vom avea două întâlniri fizice unde ne vom cunoaște, vom discuta pe baza materialelor studiate, vom aplica practic ce am învățat și vom răspunde la întrebări.  

🕊️ Când o să fie?

15 octombrie: 10:00-18:00

29 octombrie: 10:00-14:00

Veți fi contactați cu câteva zile înainte pentru a primi instrucțiuni legate de utilizarea platformei și de întreaga desfășurare a cursului.

🕊️ Cât costă?

Pret integral: 500 lei 

Se aplică o reducere de 20% dacă mai aduci pe cineva cu tine. 

*Se poate participa la întâlniri și din afara Bucureștiului, programul desfășurându-se în sistem hibrid.

Pentru participare, scrie-ne adresa ta de e-mail și nr de telefon pe contact@aidaivan.ro .

Poți achita programul în două tranșe egale, iar pentru a-ți rezerva locul se achita prima tranșă sau prețul integral.

DATELE UNDE POȚI ACHITA PARTICIPAREA LA CURS:

S.C. INSPIRING MOMENTS S.R.L .

CUI: 38831260

IBAN: RO06RZBR0000060020613076, Deschis la Raiffeisen Bank

 • Cine sunt facilitatorii?

Aida Ivan & Corina Danu 

*Se pot oferi adeverințe pentru stagiul de practică pentru studenții la facultate. Studenții interesați pot aprofunda prin practică în domeniul psihologiei clinice și psihoterapie explicată prin studii de caz.

☀️ Aida Ivan 

Aida are o experiență de peste 20 de ani cu oamenii. A lucrat dreptaida ivan consilier școlar la International British School în primii 10 ani. Ca specializări, ea este psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv-comportamental, cu formare în psihoterapie existențialistă și în hipnoză clinică și ericksoniană, instructor de yoga și mindfulness. 

Face parte din prima generație de traineri neurofeedback, fiind unul dintre singurii traineri care combină două sisteme de neurofeedback (ILF, Metoda Othmer și Brain-Trainer), ulterior dezvoltând o nouă metodă terapeutică ce presupune îmbinarea metodelor de psihoterapie și hipnoză cu ședința normală de neurofeedback. 

“Mi-as dori foarte tare ca viitori psihologi să fie oameni pasionați, pasionați de psihicul uman, pasionați de viață, de natură, de legatura omului cu natura și viața lui, oameni care să aibă dorința fundamentală de a-i ajuta pe ceilalți, de a le pătrunde suferința și de a-i ajuta să o depășească, să integreze traume și diversele evenimente inerente vieții, astfel încât să atingă un nivel cât mai ridicat de stare de bine. Cred că evoluția, cat și starea de bine sunt scopurile vieții, obiectivele fiecărui om.”

☀️ Corina Danu

Corina are peste 15 ani experiență de lucru cu oamenii, ajutându-i să se dezvolte profesional.Corina Danu _ Psiholog clinician

În paralel, în toată această perioadă a decis să își extindă și mai mult abilitățile din zona de resurse umane și s-a specializat în Psihologie Clinică si Psihoterapie  Cognitiv-Comportamentală, dorindu-și să vină și în ajutorul copiilor, familiilor, cuplurilor, atingând toate aspectele vieții, nu doar cele profesionale.

 “Am ferma convingere că oamenii sunt cea mai valoroasă, organică și maleabilă resursă care permite acestui domeniu o continuă dezvoltare, acesta fiind unul dintre cele mai puternice elemente care m-au motivat în toți acești ani.”

Despre Living Psychology 

“Am ezitat mult să ajung la psiholog… A contat foarte mult ce spunea maică-mea ”Doar nu ești nebună”. Am mers totuși și am ales Living Psychology. Am găsit în Aida un psihoterapeut empat, care mă asculta, înțelegea și, clar, nu mă judeca. Am început să îmi răspund la întrebări și pe măsură ce trecea timpul vedeam că nu mai reacționez la fel. Terapia cu Aida Ivan cred că au fost cele mai bune investiții de viață pentru mine. Nu am crezut ca voi spune asta, dar alaturi de psihoteraput m-am gasit pe mine.”  – DV,  București

“Buna ziua tuturor! Retreatul din Maramures 2020? Multumim mult Aida si Emanuel!!! Va rog sa-mi permiteti sa scriu cateva cuvinte despre Aida. O cunosc de aproape patru ani, ani in care am devenit prieteni foarte buni, ani in care a reusit sa ma puna pe linia de plutire, sa spunem asa.  (…) In mai putin de un an au aparut retreat ul din Maramures, mindfulness-ul si alte intalniri cu Aida care mi-au schimbat viata total….in bine….in foarte bine. Aida spune ca eu sunt cel care a facut posibil ca aceste lucruri sa se intample. In mare parte de acord. Insa rabdarea de care a dat dovada (si o face in continuare🙈), empatia pe care nu am intalnit-o la nimeni altcineva, bucuria cu care te primeste in cabinetul ei frumos amenajat, dragostea cu care profeseaza m-au făcut sa imi schimb total viziunea asupra multor aspecte din viata mea. Binecuvantata sa fie ziua in care am intrat pentru prima oara in cabinetul tau Aida…30 Martie.Nu o sa uit niciodata aceasta zi.Iti multumesc!!!”  – Adrian, București