fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Mindfulness pentru copii

mindfulness pentru copii

Poate ca va veti gandi ca este imposibil sa faci un copil de 5 ani sa mediteze. Sau, si mai putin probabil, un adolescent care are cu totul alte preocupari si prioritati. 

Cu toate acestea, veti fi poate surprinsi sa aflati ca ei pot medita cu mult mai multa usurinta decat adultii daca sunt bine indrumati.  

 

Beneficiile mindfulness pentru copii si adolescenti 

mindfulness pentru copii

 

Beneficiile inceperii unei practici mindfulness de la o varsta frageda sunt numeroase. Pe langa cele deja cunoscute (calmare, disciplinare a mintii, auto-control etc), poate ca cel mai important efect „secundar” al meditatiei este auto-cunoasterea- a fi constient de viteza cu care mergi sau vorbesti, de ritmul respiratiei, de gandurile tale si de starea generala a organismului. Si imaginati-va ce inseamna toate acestea pentru un copil! 

 

Ca parinti, insa, ii putem invata pe copii doar ceea ce noi stim. Sfatul meu este sa incepeti voi sa practicati pentru ca apoi sa le puteti arata si copiilor vostri. Daca nu doriti sa faceti acest lucru ( desi sunt sigura ca nu veti regreta), atunci ii puteti duce pe copii la un grup de meditatie mindfulness pentru copii. 

 

Cum se desfasoara mindfulness pentru copii?

 

Cum se desfasoara un astfel de grup (cel putin asa cum le organizez eu)? 

Spre deosebire de grupurile de practica pentru adulti unde activitatile sunt mai serioase si gradul de dificultate si de provocare al exercitiilor este ridicat ( 🙂 ), copiii vor invata despre mindfulness in joaca, dansand si ascultand sunetele naturii, mergand incet cu ochii inchisi, respirand stand pe spate cu cate o jucarie de plus pe burta si multe altele. S-ar putea ca adultii sa fie chiar gelosi!

 

Care sunt efectele mindfulness la copii?

Si asa, usor usor, veti observa schimbari importante la ei- vor fi mai atenti la scoala, se vor concentra mai bine si pentru perioade mai lungi de timp, vor lua decizii mai bune si mai clare pentru ei. 

 Meditatia mindfulness este o resursa extraordinara pentru copiii nostri, pentru procesul lor de crestere si de dezvoltare. Asadar, va astept alaturi de copiii vostri sau, daca inca nu sunteti pregatiti pentru asta, atunci da-ti-le lor posibilitatea sa se descopere si sa se bucure de resursele nelimitate ale psihicului lor.

 

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.