fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Despre dorinte si…neurofeedback

dorinte si neurofeedback

Sunt sigura ca veti fi putin mirati la citirea acestui titlu. Nu va condamn, si eu am zambit cand am inceput sa scriu ☺ 

Adica, ce legatura au dorintele cu neurofeedback-ul?! In afara de faptul ca este o dorinta personala aceea de a studia si de a utiliza cat mai eficient aceasta extraordinara metoda terapeutica, o sa va povestesc cum vad eu legatura intre cele doua.

La inceput de an toti ne punem dorinte

dorinte si neurofeedback

Este inceput de an si toata lumea vorbeste despre dorinte. Am vorbit si eu cu clientii mei si cu oamenii minunati ce vin la grupul de mindfulness. Ne-am pus obiective, ne-am dat termene limita, ne-am dat voie sa visam si sa indraznim sa cerem. 

Si atunci, de ce avem nevoie de neurofeedback? Ei bine, beneficiile acestuia sunt foarte multe, asa cum am mai scris si in alte articole. Insa, principalul efect pe care aceasta metoda il produce asupra oricarui om ce are curiozitatea macar de a o testa ( pentru ca nu trebuie sa ma credeti pe cuvant) este obtinerea unei stari de calm si relaxare pe care doar cei care mediteaza foarte mult o pot avea. 

Si asta nu pentru ca toti am fi colerici sau agitati sau anxiosi, ci doar pentru ca viata are o viteza ce determina o mare ”galagie” in mintea noastra.  Iar in galagie nu se aud prea multe- nici ganduri prea clare, nici strigate de ajutor sau de bucurie, nici vise si dorinte. Iar de facut planuri, setat intentii clare si apoi simtit rezultatul ca si cum acesta deja s-a intamplat…nici vorba. Este greu sa faci toate acestea pe fondul unei minti agitate, zgomotoase. 

De ce neurofeedback pentru indeplinirea dorintelor?

Asa ca, dupa doar cateva sedinte de neurofeedback poti avea creierul deja antrenat pentru a face liniste, pentru a sta concentrat pe o singura idee, un singur proiect, un singur om sau o singura situatie. Iar atunci, totul devine clar, usor, detaliat si senin. 

Intentia se aseaza pe o fundatie de liniste si pace interioara. Iar efectele vor fi altele. 

 

De ce unii oameni isi indeplinesc dorintele, altele nu?

 

De multe ori m-am intrebat de ce unor oameni le ies toate planurile cu usurinta, iar altii se chinuie ani de zile si parca stau pe loc? Sau chiar mai rau, li se tot repeta aceleasi experiente la nesfarsit? 

Sa fie oare vorba despre noroc? Eu nu prea cred in noroc. Eu cred ca oamenii isi pot fauri norocul. Sigur ca poate nu e foarte simplu. Ori la indemana oricui. Ori rapid. Insa odata ce ai pornit pe drumul acesta, norocul este garantat, lucrurile incep sa se schimbe si, la un moment dat, te trezesti ca dorinta ti s-a implinit. Insa e foarte important sa stii ce iti doresti pentru ca, stiti vorba aceea, ”Ai grija ce iti doresti caci s-ar putea sa ti se intample”. 

Iar pentru ca efectele sa fie si mai stabile iar starea voastra generala sa ramana una buna, de bucurie si recunostinta, neurofeedback-ul vine ca un ajutor real si concret, caci ce poate fi mai real si mai concret decat creierul nostru si capacitatea acestuia de a ne crea o viata implinita si fericita?