fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Funcționează terapia de cuplu cu psihologul online?

terapie de cuplu online

Terapia de cuplu pare să fie ultima destinație pentru cuplurile aflate în impas. Atunci când partenerii nu se mai înțeleg, se ceartă frecvent și nu mai găsesc o rezolvare la problemele lor, se gândesc că un psiholog este singurul care mai poate remedia ceva. 

Nici familia și nici prietenii, oricât de bine intenționați ar fi, nu-i ajută pe cei doi parteneri să se reconecteze cum o face un specialist cu studii și experiență în domeniu. Cel mai indicat este însă ca un cuplu, cu sau fără copii, să meargă la terapie înainte ca problemele să se agraveze foarte mult. O soluție pentru cei doi poate fi psihologul online, care îi poate ajuta să identifice problemele, sursa acestora și le poate oferi metode eficiente prin care le pot depăși. 

Când apelezi la psihologul specializat în terapie de cuplu

Terapia de cuplu este din ce în ce mai populară și în România. Cuplurile care întâmpină diverse dificultăți aleg să apeleze la un specialist care să le îndrume către găsirea unor soluții. 

Dacă te regăsești într-una dintre situațiile de mai jos, poți contacta un psiholog pentru a participa la câteva ședințe, împreună cu partenerul, în cabinet sau online:

  • Comunicare deficitară cu partenerul: dacă simți că nu îți poți exprima dorințele, sentimentele și nevoile într-un mod sănătos și deschis;
  • Conflicte constante: dacă în relația voastră sunt multe certuri și conflicte care par să nu aibă o rezolvare;
  • Absența intimității: dacă nu mai ai parte de momente de intimitate cu partenerul, iar conexiunea emoțională a scăzut sau a dispărut complet;
  • Infidelitate: dacă unul dintre parteneri a fost infidel sau încrederea a fost afectată dintr-un alt motiv;
  • Probleme sexuale: dacă întâmpini dificultăți în viața sexuală sau există tensiuni legate de aspectul sexual al relației;
  • Schimbări majore: relocarea într-un alt oraș sau apariția unui copil pot fi momente în care relația poate suferi;
  • Înaintea unui divorț: dacă se pune problema divorțului, un psiholog poate fi de ajutor pentru a ajuta un cuplu să-și clarifice sentimentele și deciziile.

Cum alegi psihologul pentru a remedia problemele din cuplu

Înainte de a contacta un psiholog pentru a începe câteva ședințe de terapie de cuplu, asigură-te că ai discutat cu partenerul despre această posibilitate și că și-a manifestat acordul. Dacă este reticent la această soluție pe care ai propus-o, abordează situația cu calm și înțelegere, printr-o discuție deschisă în care să-i prezinți motivele pentru care consideri că terapia de cuplu ar putea fi benefică pentru relația voastră. Ascultă-i temerile și îngrijorările și arată-i că îți pasă de starea lui emoțională. 

Dacă partenerul și-a manifestat intenția de a participa la ședințe de terapie de cuplu, alege un psiholog alături de care să începeți această etapă importantă din viața voastră, în care încercați să reparați relația și să mergeți împreună în continuare pe același drum. 

Dacă nu locuiți în apropierea unui cabinet psihologic și vă este destul de dificil să ajungeți într-o clinică situată la distanță, o soluție ar fi un psiholog online. Alege un psiholog bun, specializat în terapia de cuplu și cu experiență în acest domeniu. Dacă ai anumite recomandări de la prieteni sau cunoscuți pentru un astfel de specialist, cu atât mai bine!

La Clinica Aida Ivan poți găsi un psiholog specializat în terapie de cuplu, care să vă călăuzească în această călătorie provocatoare de autodescoperire și de redescoperire a celuilalt, creând un mediu sigur și confortabil pentru discuțiile libere și sincere, indiferent că ședința are loc în cabinet sau online.

Un terapeut vă poate ajuta să identificați sursele de conflict și de tensiune din relație și să explorați modalități constructive de a rezolva aceste probleme. Tot un terapeut ajută partenerii să-și dezvolte înțelegerea și empatia, făcându-i să privească din perspectiva celuilalt, să-și exprime afecțiunea și susținerea reciprocă. 

De-a lungul mai multor ședințe de terapie, cuplul este ajutat să-și reconstruiască legătura afectivă, să-și îmbunătățească intimitatea și să redescopere dragostea și angajamentul. La finalul ședințelor, cuplul poate constata o serie de schimbări și evoluții, atât în plan personal, cât și la nivel de relație. 

Funcționează terapia cu un psiholog online?

Ajutorul unui psiholog este necesar din mai multe motive în cuplurile în care există probleme care pot părea de nedepășit pentru cei doi parteneri. 

Un psiholog, prin prisma pregătirii sale, dar și prin faptul că este o persoană din exterior, poate ajuta cuplul să se reconecteze, chiar și când totul pare pierdut, dar poate exista și varianta ca partenerii să descopere că este mai bine pentru ei să continue pe drumuri separate. 

Terapia de cuplu cu un psiholog online nu diferă cu mult față de cea dintr-un cabinet fizic.

Comunicarea este deschisă

Psihologul, chiar dacă folosește un instrument de comunicare online pentru a-și desfășura ședința, facilitează o comunicare deschisă între tine și partener. În acest spațiu sigur, îți poți exprima deschis sentimentele și trăirile, fără teamă sau constrângeri.

Psihologul manifestă empatie și înțelegere 

Prin această atitudine, psihologul își oferă sprijinul pentru fiecare în parte, dar și pentru relație, ca un tot.

Abordare obiectivă

Psihologul nu ține partea cuiva. El oferă o perspectivă obiectivă asupra conflictelor și dinamicilor din relație. În acest fel, ajută la identificarea modelelor de comportament nesănătoase și la găsirea unor soluții constructive. 

Strategii practice

Prin pregătirea și experiența sa în domeniu, psihologul vă oferă metode și strategii eficiente de gestionare a conflictelor și de comunicare eficientă.

Îndrumare și suport

Un psiholog online te ajută să faci față momentelor intense de pe parcursul procesului de terapie, oferindu-ți îndrumare și suport, chiar dacă nu te afli în cabinetul său, ci în fața unui ecran.

Confidențialitate

Chiar dacă ședințele se desfășoară online, psihologul îți respectă confidențialitatea, a ta și a partenerului și te tratează cu respect și înțelegere.

Clinica Aida Ivan – Living Psychology oferă servicii online atât pentru cupluri, cât și individuale, pentru copii, adolescenți și adulți. Apelează la un psiholog online și te vei bucura de un preț bun și de ședințe la care iei parte din confortul propriului cămin.

Fie că alegi terapie de cuplu, ședințe de consiliere psihologică pentru copii sau un alt serviciu online, ai parte de un raport calitate – preț în avantajul tău și de suportul unor profesioniști specializați în psihoterapie pentru copii, psihoterapie de grup, coaching sau dezvoltare personală. 

Articole recente

testare psihologică
Sfaturi testare psihologică: Cum te pregătești pentru evaluarea integrativă?
26/11/2024
terapia comportamentală
Transformările pozitive atrase de terapia comportamentală în sănătatea mintală
26/11/2024
brain mapping
Brain mapping: Instrumentul viitorului pentru diagnostic și tratament personalizat
30/10/2024
psiholog Bucuresti
Cum te poate ajuta consilierea psihologică să depășești momentele dificile din viață?
30/10/2024
psihoterapia copiilor
Psihoterapia copiilor: Cum funcționează terapia cognitiv-comportamentală individuală?
30/09/2024
evaluarea psihologica angajare
Ședințele de evaluare psihologică: Esențiale în procesul de angajare?
30/09/2024
psihoterapia comportamentala
Psihoterapia comportamentală pentru copii și adolescenți. Când să ceri ajutor?
30/08/2024
Cum se desfășoară evaluările psihologice la copii?
30/08/2024
brainmapping
4 Beneficii brainmaping pe care tinzi sa le ignori
31/07/2024
psiholog copii
Rolul pe care îl are psihologul în dezvoltarea copilului
31/07/2024
fobiile
Tratează-ți fobiile cu ajutorul realității virtuale!
28/06/2024
retreat la munte
Retreat: Bucuria vieţii şi prosperitatea
28/06/2024
Am picat testul psihologic: Sfaturi despre ce trebuie să faci în continuare
04/06/2024
psiholog copii
Când e nevoie să mergi la un psiholog copii București?
04/06/2024
psiholog copii
Consiliere psihologică pentru copii – Când și de ce se recomandă?
30/04/2024
testare psihologică
Testarea psihologică, o condiție de acces la angajare
30/04/2024
evaluare psihologica
De ce să eviți să îți faci singur evaluarea psihologică? Pericolele testelor de pe internet
01/03/2024
program de coaching
9 cazuri în care este necesar un program de coaching
15/02/2024