fbpx
Terapie pentru viață împlinită

7 Sfaturi pentru a păstra Starea de Calm

starea de calm

De cel puțin 2 ani trăim vremuri ciudate. Poate pentru bunicii sau străbunicii noștri nu ar fi, însă pentru noi, cei care ne-am născut și am crescut în vremuri de pace și liniște, ne poate fi destul de greu să ne păstrăm starea de calm, de serenitate, de relaxare mentală. 

Cu toate acestea însă, este posibil cu puțină perseverență și un minim de efort de conștientizare. Așadar, iată 7 idei pentru obținerea și menținerea unei stări de liniște:

  1. Închideți televizorul. Dacă doriți să va protejați creierul și liniștea, stați cât mai departe de televizor și de toți cei care induc stare de panică.
starea de calm
  1. Curățați-va casă. Aruncați tot ce este inutil, tot ce nu ați folosit în ultimii 2 ani, tot ce va trezește amintiri neplăcute. O anumită stare se construiește atât de la interior către exterior cât și invers.
  2. Învățați să meditați și să practicați starea de prezența. Nimic nu vă va ajută mai mult decât golirea minții și a trăirii clipei. Tot ce avem este ACUM. Tot ce avem este AICI. Aici și acum.
  3. Practicați yoga, tăi chi, qi gong. În principiu, orice activitate fizică este benefică trupului și minții. Însă practică yoga, tai chi sau qi gong aduc în plus conștientizare și prezența, calm mental și claritate. 
  4. Ascultați muzică de relaxare. Sunetele naturii sau muzică clasică sunt extraordinare pentru creier, pentru relaxarea activității mentale. 
  5. Pictați, sculptați, dansați, scrieți, desenați. Exprimarea creativității ajută la păstrarea unei stări mentale sănătoase, a unui creier echilibrat. 
  6. Mergeți la un terapeut. Fie că mergeți pentru a învață diverse tehnici de relaxare, fie că mergeți pentru o serie de ședințe de hipnoză de relaxare ( mai ales în cazuri severe de oboseală cronică, burnout, anxietate) sau pentru a explora metode terapeutice mai puțin cunoscute precum neurofeedback sau realitate virtuală, toate acestea vă pot ajută să priviți viață dintr-o altă perspectiva, să vă re-educați creierul pentru a găsi noi soluții la probleme vechi, punând astfel bazele unei noi și minunate stări profunde de calm și liniște, de pace și relaxare.