Despre retrageri, retreaturi, tabere de dezvoltare personala
De ce sa mergi intr-un retreat/ tabara de dezvoltare personala? Sunt multe astfel de tabere ce se organizeaza si totusi putini inca sunt cei care stiu cat de mare este importanta participarii la astfel de evenimente.
O tabara de dezvoltate personala este o pauza din cotidian
O tabara este ca o bucla in existenta cotidiana. Nu este un concediu, nu este neaparat distractiv ( desi mie imi place mult sa combin seriozitatea atelierelor pe care le fac cu joaca, dansul, bucuria de a rade impreuna), poate fi chiar tulburator uneori, poate fi educativ, poate fi emotionant, iar relatiile ce se leaga in timpul unei tabere de acest fel sunt deosebite- in intimitatea creata oamenii gasesc pana la urma curajul sa se deschida, se simt suficient de in siguranta pentru a se explora si chiar a impartasi propriile ganduri, experiente. A gasi un grup care sa iti ” permita” sa fii tu insuti, sa te exprimi fara a fi judecat, sa se bucure alaturi de tine sau sa planga odata cu tine este minunat, este o experienta unica.
Taberele sunt despre infruntarea fricilor
Infruntarea fricilor, curajul expunerii, discutiile pe teme diverse proprii existentei umane, noi provocari, plus o reconectare cu natura- toate acestea sunt atat de benefice dezvoltarii noastre, cresterii noastre ca fiinte umane, ca personalitati constiente.
Scopul taberelor este sa facem lucruri constienti
80% din tot ceea ce facem in timpul unei zile este generat sau provine din inconstient. Pe baza acestor ” modele” inconstiente noi luam decizii „oarbe”. Scopul taberelor mele este sa fim ceva mai treji, sa luam decizii ceva mai constiente, sa invatam sa ne ascultam intuitia.
Am vazut un desen pe Facebook la un moment dat care m-a intristat foarte mult. Inima si creierul stateau de vorba. Inima era suparata. Iar creierul, cu o atitudine de superioritate, ii spunea inimii: Ce sa-ti fac daca nu ma asculti?!”. Oare nu ar trebui sa ne ascultam inima? Oare doar creierul stie ce este bine pentru noi? Si care parte a creierului?
In tabere stam impreuna, gatim impreuna, mancam impreuna, ne jucam imrpeuna, ne ascultam si ne povestim experiente, ne oferim compasiune si intelegere, ne punem pe ganduri si ne invatam reciproc curajul.
In tabere, devenim noi insine.
Urmatoarea tabara: