fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Despre prosperitate

despre prosperitate aida ivan psiholog

Despre prosperitate

 

Iti doresti mai multi bani? Castigi suficient de mult si totusi nu simti ca ai destul? Ce inseamna destul? A avea bani multi inseamna si a fi fericit, a fi prosper? Dar a fi prosper poate insemna si a avea succes sau a avea putere sau a  avea timp pentru a calatori. Cine are dreptate?

Toti si nici unul probabil. Sau depinde de fiecare.

despre prosperitate aida ivan psiholog

Prosperitate = Bani.

Prosperitate = Bani. Pentru multi, acesta este raspunsul. Si a avea bani este bine, nu este un lucru rau, nu ne face mai putin eleganti sau buni sau nu ne impiedica sa ne dezvoltam personal si spiritual. De fapt, una dintre credintele limitative in ceea ce priveste bunastarea financiara este chiar aceasta. Am auzit-o de foarte multe ori si am trait si eu cu ea o mare parte a vietii mele.

 

A avea bani este bine

A avea bani este bine. Doar ca poate nu este si suficient. De ce? Pentru ca sunt sigura ca stiti o multime de oameni care au foarte multi bani, dar care nu se considera nu doar prosperi, dar nici macar multumiti de viata lor, de oamenii din jurul lor, de oportunitatile ce le apar, de nimic… Oameni ce se sinucid, cad prada depresiei, consumului de droguri.

Asadar, banii nu aduc fericirea…se pare. Sau o aduc? Eu cred ca o aduc daca privim banii ca pe un rezultat si nu ca pe un scop. Banii reprezinta energie. Ei trebuie sa ” curga” prin viata noastra, iar pentru aceasta,  e timpul sa invatam sa daruim si sa primim.

Stiti sa primiti? Dar sa daruiti?

Stiti sa primiti? Dar sa daruiti? Si nu ma refer aici doar la obiecte sau bani. Ci si timp, iubire, caldura, afectiune, intelegere, ascultare, incredere, forta, suport etc.

 

Investiti in relatia voastra cu banii

Doriti sa aveti bani? Incepeti sa va analizati relatia pe care o aveti cu situatia voastra financiara si veti vedea ca banii vor incepe sa vina. Nu e cazul sa va scrieti pe frigifer nu-stiu-ce suma sau sa va puneti poza masinii pe care visati sa o aveti. Toate acestea nu va vor aduce nimic, nici bani, nici masina. Nimic nu se va intampla daca nu investiti in relatia voastra cu banii, daca nu va concentrati toata energia creatoare in directia obtinerii lor. Iar acesta se face cu iubire si cu rabdare dar si cu intelegerea catorva aspecte legate de prosperitate.

Ce inseamna a fi prosper

A fi prosper insemana a fi liber si a fi in echilibru. Iar echilibrul se obtine din analiza aspectelor divergente ale vietii noastre.

 

Exercitiu pentru prosperitate

Asadar, provocarea mea pentru voi este: pe o foaie de hartie scrieti toate aspectele ce credeti ca nu sunt in echilibru in viata voastra. De exemplu, considerati ca oferiti mai multa iubire in relatie decat primiti? Credeti ca sunteti mai mult lenes decat harnic? Sau invers? Credeti ca sunteti mai degraba egoist decat altruist? Considerati ca ceva ce aveti nevoie va lipseste sau nu este destul?

Treceti toate aceste lucruri si apoi vedeti cum puteti obtine echilibrul. Lene versus munca prea multa inseamna nevoie de odihna. Ofer iubire mai mult decat primesc insemana ca poate nu stiu cum sa o cer, cum sa imi exprim sentimentele si nevoile. Continuati sa va analizati si sa puneti lucrurile in echilibru. Din echilibru se naste prosperitatea.

Succes!