fbpx
Terapie pentru viață împlinită

De ce nu suntem fericiți?

de ce nu suntem fericiti

Te-ai întrebat vreodată de ce nu ești fericit cu adevărat? Ce îți lipsește? Si, daca ai aflat ce îți lipsește, ce ai făcut?

de ce nu suntem fericiti

Nu suntem fericiți pentru că…

Nu suntem fericiți pentru ca nu știm cine suntem, în primul rand. Pentru ca stăm cu ochii ațintiți asupra altora in loc sa ne preocupe propriul drum, propria existență. Nu ne întrebam cine suntem, ce ne place, ce ne dorim ( cu adevărat), cine vrem să devenim. Stăm blocați in ceea ce am fost învățați fără să avem măcar curiozitatea de a încerca ceva nou, ceva diferit. 

” Asta sunt eu, nu am ce face”

” Asta sunt eu, nu am ce face”- aud foarte des asta. Dar cine ești tu, de fapt? Cine este acest EU pe care ai senzația că îl cunoști atât de bine? Nu cumva ești ceea ce ai văzut la părinții tăi, ceea ce ți s-a spus (și ai crezut că este adevărul suprem)? 

Ce își dorește acest EU? 

Sunt ele oare dorințele tale sau sunt ale altora? Dar suferințele? Sunt ele oare ale tale sau sunt ale altora?

A fi fericit

In al doilea rand, nu suntem fericiți pentru că nu avem curajul să o facem. A fi fericit înseamnă a fi asumat, a fi responsabil pentru fericirea ta, a nu da vina pe alții, pe viață, pe destin, pe ghinion. A fi fericit înseamnă a ști ceea ce vrei și a acționa pentru a obține aceasta.

A fi fericit înseamnă a renunța la control și a trăi în acord cu tine si cu natura.

A fi fericit înseamnă a fi și a face in egală măsură.

A fi fericit înseamnă a avea o stare permanentă de calm interior.

A fi fericit înseamnă a zâmbi chiar și atunci când îți este greu, chiar și atunci când ești trist, chiar și atunci când nu ști ce să faci. Pentru că, dacă zâmbești, înseamnă că știi că totul are rezolvare, că există o soluție pentru orice situație.

Așadar, oferă -ți zilnic câteva minute pentru a-ți construi starea de fericire și sănătate mentală.

Și nu uita să zâmbești!

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.