fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Cleopatra’s Secrets- O calatorie in inima misteriosului Egipt

La ce te gandesti cand auzi de Egipt? Ce “amintiri” din vremuri indepartate iti trezeste? Esti pregatit sa experimentezi savoarea Lumii Antice, sa gusti din aromele atat de incantatoare ale trecutului? 

Daca da, atunci alatura-te grupului nostru si, ghidati de mister si surpriza, haideti sa incepem calatoria. O calatorie a auto descoperirii, o calatorie a experientelor, o calatorie a schimbarii. Vom invata unii de la altii, ne vom pune intrebari, vom afla secrete, vom petrece, vom medita si vom respira constient. Ne vom lasa purtati de istorie si de trecut, de prezent si de viitor, de frumusete si  parfum, de praful desertului si de albastrul perfect al cerului pentru ca, la final, sa putem spune ca suntem mai bogati cu aceasta experienta, mai relaxati si mai tineri.  

Noi suntem Aida Ivan si Emanuel Benedic ( ne gasiti pe www.livingpsychologies.ro)  si va invitam sa pornim impreuna intr-o calatorie speciala, intr-un loc incarcat de istorie si mister, unde vom petrece impreuna 12 zile ce cu siguranta isi vor pune amprenta asupra noastra, a tuturor. 

Vom incepe impreuna o calatorie la finalul careia veti descoperi noi perspective ale personalitatii voastre, secrete si credinte, valori, resurse la care poate nici nu v-ati gandit pana acum. Este o calatorie in propria fiinta, inconjurati de misticism, istorie si mister. Este o calatorie a spiritului, a integrarii si a echilibrului, a regasirii si a iubirii. 

Este o calatorie a TA!

retreat egipt

Perioada: 01.03.2020-12.03.2020

Iata ce vom face:

ZIUA 1 – Sambata | BUCURESTI – CAIRO 

22:30 – Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu reprezentatul agentiei Lucky Sirius Tours si imbarcare pe cursa Tarom spre Cairo. Decolare din Bucuresti la 00:30, sosire in Cairo la 02:15 (ora locala). Transfer la Hotel Barcelo Pyramids 4* sau similar.

ZIUA 2 – Duminica | CAIRO 

Mic dejun. Incepem ziua cu vizita piramidelor din exterior. Ne pregatim pentru o calatorie in timp si ajungem la anul 2750 inainte de Iisus Hristos. Mai exact, ne aflam in dinastia a IV a din Egiptul Antic, una dintre cele mai marete dinastii ale magnificei istorii Egiptene.

Trebuie mentionat ca tot Egiptul este considerat un portal energetic extrem de important, mai ales grandioasa piramida a lui Keops, Kefren, Mykerinos si multe alte locatii pe care le vom vizita in aceasta incursiune. Cairo, este unul dintre cele mai vechi si mai importante capitale ale civilizatie antice . Dupa vizita piramidelor si a Sfinxului, ne rasfatam cu vizita la Palatul Parfumurilor, unde se pot achizitiona esentele specifice Egiptului Antic. Este timpul pentru masa de pranz la un restaurant turistic (bautura nu este inclusa). Dupa masa vizitam un atelier de Papirus pentru a descoperi taina fabricarii primei hartii din planta de papirus. Vom intra in contact cu arta manuscrisului, vom descifra din tainele astrologiei antice, vom vedea cum se folosea astrologia in viata de zi cu zi a oamenilor. Se termina ziua de vizita, dar nu inainte de a admira (optional) superbul spectacol de sunet si lumini, unic in lume prin grandoarea sa. La poalele Sfinxului vom admira un portret superb al piramidelor. Cazare si cina la hotel Barcelo Pyramids 4* sau similar.

Duminica seara- Prezentarea * Calatoriei* grupului. Yoga pentru un somn lin

egipt retreat

Ne vom cunoaste si ne vom pregati pentru inceperea unei calatorii la finalul careia vom avea o alta perspectiva asupra vietii, asupra schimbarilor ce vor putea fi facute. Vom face cateva miscari de yoga si o scurta meditatie pentru un somn profund. Nu va temeti, cu totii putem face yoga!- Aida Ivan si Emanuel Benedic

 

ZIUA 3 – Luni | CAIRO 

Mic dejun. Optional, putem vizita Alexandria (excursie de 1 zi cu pranz inclus), oras infloritor si capitala a Egiptului in perioada greco – romana. Alexandria din vechime a fost si va ramane un oras legendar, invaluit in mit – cetatea lui Alexandru cel Mare si a Cleopatrei, orasul celebrei bibloteci antice si a farului in forma de turn de pe Insula Pharos. Desi in zilele noastre Alexandria Egiptului Antic este doar putin vizibila, ea fiind mistuita de incendii, cutremure sau revolte ale crestinilor, misterul locului inca persista iar descoperirile arheologice subacvatice din port tot aduc la lumina noi vestigii crezute pierdute. Vom vizita Catacombele, Gradinile Montazah si Turnul lui Pompei si pe exterior Citadela si Biblioteca din Alexandria. Intoarcere la Cairo. Servirea cinei la hotel Barcelo Pyramids 4* sau similar.

Luni seara- Cunoastere de Sine. Eu printre ceilalti. Yoga pentru claritate mentala. Meditatie 

Cine sunt Eu? Cine vreau sa fiu? De unde vin si incotro ma duc? Visele mele? Visele altora? Vom raspunde impreuna la toate aceste intrebari si la multe altele. – Aida Ivan si Emanuel Benedic

egipt piramide retreat

ZIUA 4 – Marti | CAIRO – ASWAN 

Marti dimineata- Meditatie Bijuteriile Coroanei

Mic dejun la hotel. Incepem vizita la cel mai important muzeu din Egipt, Muzeul de Egiptologie, situat in centrul orasului Cairo, mai exact in piata Tahrir (Libertatii), pe malul Nilului. Aici sunt gazduite 100,000 piese expuse si aproximativ 150,000 piese in depozitul muzeului. Din acest motiv autoritatea Egipteana a venit cu ideea sa construiasca un nou muzeu, modern, situat langa zona piramidelor, deschiderea oficiala avand loc in 2020, iar pre-deschiderea in 2019. In acest muzeu vom admira comorile regelui Tut Ankh Amun (din dinastia 18, 1350 de ani inainte de Iisus Hristos), care au fost descoperite in mormantul sau intact in anul 1922. Dupa ce am terminat vizita muzeului, ne indreptam catre Citadela lui Salah Eldin, construita in anul 1176 dupa Iisus Hristos. Vom vizita superba Moschee de Alabastru, a lui Mohamed Ali Pasha, cu cea mai inalta minareta din Orientul Mijlociu. Citadela a fost construita pe un deal pentru a putea supraveghea si proteja orasul Cairo de orice atac. Dupa ce am terminat vizita, ne indreptam spre Bazarul Khan El Khalili – timp liber de aprox. 2 ore. Acesta are o vechimea de peste 1000 de ani. Dupa ce am terminat vizita bazarului, ne indreptam spre gara din Giza ca sa ne imbarcam in tren cu vagon de dormit, cu cusete pentru 2 persoane. Cabina este dotata cu doua paturi suprapuse, aer conditionat, o chiuveta, oglinda si sursa de curent electric de 220 și 110 volti. Trenul nu este clasificat cu stele si apartine Ministerului de Transporturi egiptean.

Cina (catering cald) se va servi in tren spre Aswan.

ZIUA 5 – Miercuri | ASWAN (Croaziera) 

Mic dejun in tren (catering rece). Transfer de la gara. Incepem ziua cu o vizita la Templul Philae, dedicate zeitei Isis.  Meditatie Armonie Interioara ( la Templul lui Isis)-condusa de Aida si E.Optional, se poate vizita Barajul din Aswan, Obeliscul Neterminat si Gradina Botanica. Check-in pe vas de croaziera 5* MS Sarah sau similar. Cazare si servim pranzul, timp liber dupa masa si cina la restaurantul vasului.Miercuri seara- Seara Secretelor ( pe vas)-cu Aida Ivan si Emanuel Benedic 

ZIUA 6 – Joi | KOM OMBO (Croaziera) 

Joi dimineata- Trezirea fortei interioare (program  pe vas)Vom descoperi impreuna resurse ascunse nerevelate inca, dar si modalitati de a folosi ceea ce deja stiam demult – cu Aida Ivan si Emanuel Benedic Va propunem o excursie optionala la unul dintre cele mai importante temple din Egipt – Abu Simbel – ridicat in perioadei dinastiei a 19-a, de catre Ramses al II-lea. Inclus in Patrimoniul UNESCO, Abu Simbel este remarcabil prin masivele statui de piatra nisipoasa ale lui Ramses al II-lea. Este un templu unic datorita modului in care discul solar patrunde in incinta camerei sacre, pe fata regelui la rasarit doar doua zile din an si anume 22 februarie – Ziua Regelui și 22 octombrie – Ziua Incoronarii sale. Dupa care vizitam unicul templul al reginei Nefertari aflat in aceeasi zona. Dupa terminarea vizitei, ne intoarcem la Aswan si ne imbarcaram pe vasul de croaziera de 5* pentru a servi masa de pranz. Vasul navigheaza spre Kom Ombo unde se viziteaza templul dedicat zeilor Sobek si Horus. Kom Ombo in Hieroglifa (limba Egipteana veche) inseamna “pamantul auriu” – motivul denumirii fiind legat de faptul ca la o distanta de 70 km de la malul vestic al Nilului se afla o mina de aur. Cina pe vas si petrecere (Galabia Party) unde ne distram, dansam si participam la diverse competitii. Pe timpul noptii vasul navigheaza catre Edfu. Cazare pe vas.

Joi seara –

 

 Petrecere ( pe vas) Vom dansa, ne vom lasa condusi de misterul Egiptului si ne vom  bucura unii de altii, alaturi de Aida Ivan si Emanuel Benedic .

ZIUA 7 – Vineri | EDFU – LUXOR (Croaziera) 

Dimineata devreme se ajunge la Edfu unde se viziteaza templul lui Horus Behdet, in traducere, “Horus cel luptator”. Pe peretele acestui important templu este inscriptionata legenda care povesteste despre lupta dintre zeul Horus si zeul Set (unchiul lui Horus), motivul luptei dintre cei doi fiind razbunarea lui Horus pe Set, care l-a omorat pe Osiris, tatal lui Horus. Transferul la templu se face cu trasuri trase de cai. Micul dejun se va servi pe vas, dupa terminarea vizitei templului. Timp liber, vasul navigheaza si ne indreptam catre Luxor, pranzul va fi servit pe vas. Dupa masa, timp liber pentru relaxare pe puntea special amenajata sau la piscina vasului. In drumul nostru spre Luxor, trecem prin ecluza din Esna. Dupa sosirea in Luxor, seara, vom avea parte de o experienta unica atunci cand vom merge pe malul estic al Nilului si vom vizita templul Karnak, grandiosul complex (10 temple), dedicate Zeului Amon-Ra. Numele antic al cetatii este Ipet isut “cel mai ales dintre locuri”, aceasta reflectand superioritatea templului si unde se afla un portal energetic extrem de important, se simte vibratia locului imediat cum intram in incinta templului. Dimensiunile sale sunt impresionante: Catedrala St. Paul din Londra sau celebra Notre Dame din Paris ar fi pierdute intre pereții lui. De asemenea, vizitam si templul Luxor, cu frumoasele lui coloane si camera de nastere a lui Amenhotep III, al IX-lea conducator egiptean din dinastia a XVIII-a. Cina pe vasul de croaziera, urmata de un program artistic (dans oriental si dans folcloric).

Vineri- Libertate, Bucurie, Frumusete

Ce inseamna pentru noi toate acestea? A fi liber, a fi bucuros, a fi frumos- ideal sau nu, fiecare dintre ele are o semnificatie proprie. Le vom descoperi pe toate impreuna si vom invata cum sa le folosim. – Aida Ivan si Emanuel Benedic

ZIUA 8 – Sambata | LUXOR – HURGHADA 

Mic dejun pe vas. Incepem vizita la Valea Regilor, unde vom avea acces la 3 morminte. Valea Regilor a fost folosita ca si necropola timp de 500 de ani. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul si cel mai faimos mormant descoperit apartinand faraonului Tutankhamon (di- nastia XVIII). Mormantul a fost descoperit intact, iar toate comorile sunt expuse astazi la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Continuam vizita la Templul Reginei Hatshepsut (prima femeie faraon), unic prin constructia si arhitectura sa. Acest templu a fost ridicat de Amantul ei, Sen Mut, care a fost desemnat cu peste 80 de titluri din partea reginei sale si iubita lui.

Mai departe, se viziteaza “Colosii lui Memnon”. Dupa ce terminam vizita, ne oprim la un atelier de Alabastru sa admiram modul de fabricarea a acestei pietre fragile, dupa care ne indreptam cu autocarul (aprox. 208 km) spre Hurghada, superba statiune de la Marea Rosie.

Cazare si cina la AMC Royal 5* (recomandat 4*) https://amcroyalhotel.com/en-gb sau similar, All Inclusive. Timp liber pentru relaxare.

Atentie! La vizite se recomanda o tinuta sport (pantaloni scurti, bluza cu maneca scurta, palarie de soare, ochelari si incaltaminte sport inchisa).

Sambata – Secretele Cleopatrei

Vom sarbatori Ziua Femeii, a Senzualitatii si a Eternului Feminin dezvaluind misterioasele secrete ale Egiptului Antic, ale zeitelor si ale vietii lor. Ne vom bucura de aromele plantelor, ale uleiurilor esentiale, ale florilor si apelor parfumate,alaturi de calauzele noastre Aida Ivan si Emanuel Benedic. 

ZIUA 9 – Duminica | HURGHADA 

Timp liber pentru relaxare sau, optional, va propunem o croaziera pe Marea Rosie (aproximativ 7 ore) cu masa de pranz, bauturi racoritoare, ceai, cafea si apa incluse pe vas. Plecarea se va face de la ora 9:00 dimineata. Croaziera cuprinde in total 3 opriri. Prima este in largul Marii Rosii, pentru snorkeling (timp de aproximativ o ora) unde se pot admira diverse specii de pesti colorati si corali de o frumusete remarcabila. A doua oprire, la plaja, pe insula Ghiftun, timp de o ora, dupa care servim masa de pranz pe vas, iar a treia oprire si ultima, va fi in largul Marii Rosii. Pe toate durata excursiei suntem insotiti de un ghid local si un scafandru. Atentie! Echipamentul pentru snorkeling se va oferi pe vas gratuit, dar va recomandam sa veniti cu echipamentul personal (ochelari de snorkeling si tub).

Duminica dimineata- Puterea Infinita a Iubirii

Ne vom lasa invaluiti de forta iubirii, o vom cunoaste, descoperi si redescoperi si vom medita impreuna, indreptand-o asupra noastra si asupra tuturor pentru ca apoi, purtati de aceasta stare, sa ne dam sansa de a o primi de la noi insine si de la toti ceilalti. 

Duminica seara- Heartfulness Yoga and Meditation- Yoga Iubirii-Aida si Emanuel

ZIUA 10 – Luni | HURGHADA 

Luni dimineata- Suntem ceee ce credem

Credintele ne creeaza realitatea. Le putem noi schimba? Sunt ele ale noastre? Dar mai intai de toate trebuie sa le cunoastem. -facilitatori Aida Ivan si Emanuel Benedic .

Mic dejun. Timp liber sau excursii optionale. Jeep Safari este o alegere potrivita pentru a treia zi in Hurgada. Veti fi preluati de la hotel cu masini Jeep 4 x 4 in jurul orei 13:00, durata excursiei fiind de aproximativ 6 ore. Aventura in desert incepe cu o plimbare cu ATV-urile. Ne vom de- plasa intr-un sat de beduini pentru a descoperi viata si traditiile acestora. Vom avea ocazia sa admiram uimitorul apus de soare in desert si vom face o scurta oprire la mini gradina zoologica, pentru a vedea animalele din desert. Seara o vom incheia cu cina si program artistic cu dansuri orientale si folclorice. Dupa incheierea programului artistic ne intoarcem la hotel.

Atentie! Pentru aceasta excursie se recomanda o tinuta sport (pantaloni lungi, bluza cu maneca lunga, esarfa, palarie de soare, ochelari si incaltaminte sport inchisa).

ZIUA 11 – Marti | HURGHADA – CAIRO 

Mic dejun. Timp liber sau excursii optionale. Este un moment unic sa descoperim fascinanta lume acvatica din Marea Rosie. Aici putem admira diverse specii de pesti si corali. De aceea va recomandam o incursiune cu Submarimul Galben. Acesta se scufunda timp de 30 de minute la o adancime de 30 m (durata excursiei este de aprox 2:30 h). Check out la ora 12:00, dar putem folosi plaja hotelului pana la ora 17:00. Seara se face transferul cu autocarul din Hurghada direct la Aeroportul International din Cairo.

Marti  seara – (Re)Intoarcerea acasa…altfel

Ajunsi la capatul calatoriei, ne reintoarcem acasa. Mai bogati, mai relaxati, mai echilibrati si poate cu mai multi prieteni. 

ZIUA 12 – Miercuri | CAIRO – BUCURESTI 

Sosire la Aeroportul International din Cairo la ora 00:30 pentru imbarcare la cursa Tarom, cu decolare la 03:00. Sosire in Bucuresti la 06:50 (ora locala).

 

 

 • PRET : 1300 EURO / persoana  

 

Zbor Data Decolare Ora Aterizare Ora Durata Zbor Nr. Zbor
Dus 01.03.2020

 

OTP 00:30 CAI 02:15 02:45 RO 101
Intors 12.03.2020 CAI 03:00 OTP 06:50 02:50 RO 102
 • Alte conditii financiare

 

   1. GRUP MINIMUM 25 PERSOANE.
   2. – Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 35 EURO/persoana.
   3. – Pentru grup de 19-15 persoane, tariful se majoreaza cu 50 EURO/ persoana.
   4. – Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
   5. Conditii financiare
   6. TERMENE DE PLATA
   7. 30% din pretul pachetului turistic la inscriere.
   8. 40% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii.
   9. 30% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
   10. Contravaloarea excursiei poate fi achitata in EURO sau RON la cursul bancii BNR +2% , din ziua platii;
   11. Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii; Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita conform termenelor mentionate mai sus. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
   12. CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI
   13. 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile – 61 de zile
   14. 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile – 46 zile inaintea plecarii.
   15. 70% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile – 30 zile inaintea plecarii.
   16. 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii

REZERVA UN LOC IN CALATORIA TA MAGICA!

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.