fbpx
Terapie pentru viață împlinită

Sa gandim cu iubire si sa iubim cu inteligenta

creier si inima

Azi dimineata am citit fraza aceasta intr-o postare pe Facebook. Si mi-a placut foarte mult. Atat de simplu, doar cateva cuvinte exprima esenta unei vieti implinite.

Cum ar fi daca atunci cand am gandi am simti iubire pentru toti si toate cele pe care sau despre care judecam? Si cum ar fi ca atunci cand iubim sa o facem cu inteligenta, pentru a avea relatii sanatoase, senine si pline de afectiune? Pentru ca abia atunci nu am mai iubi din nevoi si prin prisma proiectiilor pe care suntem experti in a le face, ci am iubi doar din iubire, din dorinta si incantare. 

Creierul ….creier si inima

Intotdeauna m-a fascinat creierul, acest organ minunat, care ne conduce viata. Dar oare il putem invata sa o faca mai bine? Sa ia cele mai bune decizii pentru noi? Poate fi el oare disciplinat astfel incat sa destructureze tiparele de gandire vechi si sa formeze altele noi, mai eficiente? Desigur, neurologia a demonstrat ca se poate acum mult timp. Si atunci, de ce nu folosim asta? De ce atat de putini dintre noi chiar reusesc lucrul acesta? Toata lumea o poate face. Nu e nevoie de nimic altceva decat  de dorinta de a o face si de un nou tipar. Sa stii ceea ce vrei sa obtii sau sa schimbi. Atat. Restul, face el, creierul. 

 

Inima …

Si acum inima. I se reproseaza multe: ca nu gandeste, ca se indragosteste prost, ca ia decizii proaste etc. Dar este oare asa? Oare ea este cea care face asta? O inima inteligenta- asta ne dorim. Insa asta inseamna un psihic sanatos, de fapt, o minte ” curata” de reziduuri, de complexe, de frici, de orice ne impiedica sa devenim cine dorim sa fim. O inima va stii atunci ce simte, ce si daca iubeste. 

 

Cine esti tu si cine vrei sa fii?

Eu pun rar intrebarea ” Cine esti tu?”. Intreb mai degraba ” Cine vrei tu sa fii?”. Pentru ca cine esti este determinat de atat de multe lucruri, iar putine dintre ele iti apartin cu adevarat. Cele mai multe sunt ale altora- valori, frici, complexe, principii, credinte etc. Asa ca… Cine vrei tu sa fii, om drag? Si acela vei fi chiar TU, cu un creier iubitor si o inima inteligenta.