fbpx
Skip to content
Raluca Manea - psiholog clinician, hipnoterapeut

 Eu sunt Raluca Manea.

Sunt psiholog clinician, psihoterapeut și hipnoterapeut. Abordarea mea terapeutică se caracterizează prin căldură și empatie, transparență și autenticitate, implicare și seriozitate în rezolvarea oricărei provocări.

Pasiunea pentru psihologie a început cu mulți ani în urmă…

Pasiunea mea pentru psihologie a început cu mulți ani în urmă, mai exact în ciclul de învățământ primar. Pe atunci nu aveam multe cunoștințe teoretice despre psihologie, dar îmi doream extrem de mult ca atunci când voi fi adult să ajut oamenii să fie mai liniștiți, mai ancorați în prezent și mai fericiți. Prin urmare, pentru a-mi extinde sfera cunoașterii în domeniul psihologiei, am început să citesc lucrările lui Freud, Jung, Adler, Maslow, Allport, Rogers, Frankl, Goleman. Setea mea pentru cunoașterea sufletului dar și a minții oamenilor nu a încetat nicio clipă. În consecință, am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București, Masterul în Psihologia Sănătății- Cercetare Clinică și Optimizare Comportamentală, Universitatea București și Formarea în Psihoterapie – Hipnoză clinică și Terapie Ericksoniană.

Raluca Manea - psiholog clinician, hipnoterapeut

Respect…

Respect fiecare om, fiecare gând, fiecare emoție, fiecare comportament. Orice poveste reprezintă o lecție prețioasă de viață, inclusiv pentru mine ca terapeut. Terapia este un schimb valoros de informații și precum spunea C.G.Jung, întâlnirea a două personalități este similară contactului a două substanțe chimice- dacă există chiar și cea mai mică reacție, ambele elemente se transformă.

Consider că experiența cunoașterii de sine este deosebit de importantă. De multe ori este dureroasă dar este foarte utilă și necesară pentru dezvoltarea noastră. Eu sunt aici să te ghidez în a-ți descoperi valoarea dincolo de gânduri și comportamente, dincolo de experiențele plăcute sau mai puțin plăcute. De asemenea, sunt aici să îți arăt că totul depinde de felul în care privești lucrurile și nu de cum se prezintă ele în realitate; că ceea ce negi în viață te stăpânește, iar ceea accepți te transformă.