Sunt Corina Danu – Psiholog Clinician acreditat de către Colegiul Psihologilor din România, cu dorință și pasiune de a ajuta oamenii să își găsească liniștea interioară și sensul vieții. Totodată, sunt Psihoterapeut Cognitiv Comportamental în formare, în cadrul Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv Comportamentală.
Una dintre mantrele mele este filosofia frankliană conform căreia “Viața nu ne datorează fericire, dar ne oferă sens”. Cred cu tărie că devenim fericiți atunci când reușim să ne echilibrăm gândurile și acțiunile, când reușim să ne acceptăm experiențele, să ne cunoaștem limitele și atunci când înțelegem rostul vieții noastre. Pentru mine, un om fericit este acela care alege conștient felul în care acționează în diferite cirmcumstanțe, fie în raport cu sine sau cu cei din jur. Și mai cred că sensul vieții se extrage din iubire.
Ce m-a motivat să aleg această profesie?
Cu o experiență de peste 15 ani în diferite arii din domeniul resurselor umane, am ferma convingere că oamenii sunt cea mai valoroasă, organică și maleabilă resursă care permite acestui domeniu o continuă dezvoltare, acesta fiind unul dintre cele mai puternice elemente care m-au motivat în toți acești ani.
Ce face un Psiholog Clinician?
Răspunsul scurt ar fi că: face evaluare psihologică pentru copii, adolescenți și adulți.
Cum se întâmplă asta?
Pentru ca un profesionist din domeniul sănătății mentale să poată ajuta în mod eficient tratarea persoanei care solicită ajutor și să determine dacă tehnica terapeutică selectată a funcționat sau funcționează, el trebuie să facă mai întâi o evaluare clinică a acesteia prin utilizarea de teste psihologice și interviuri pentru a identifica dificultatea persoanei și simptomele prezentate. Testele psihologice evaluează personalitatea, abilitățile sociale și cognitive, emoțiile, răspunsurile comportamentale sau interesele persoanei testate.
Nu este rușinos să admitem nevoia de ajutor. Important este să realizăm că totul depinde de noi, în încercarea de a da sens vieții noastre.